Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger oversteken aan kruispunt Bergensesteenweg met Pijnbroekstraat

Veiliger oversteken aan kruispunt Bergensesteenweg met Pijnbroekstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Weg

N6

Wat en waarom?

Aanpassingen aan verkeerslichten

Wegen en Verkeer voert aanpassingen door aan de regeling van de verkeerslichten op de kruispunten van de Bergensesteenweg (N6) met de Pijnbroekstraat/Ferdinand Uylenbroeckstraat en de Europalaan in Sint-Pieters-Leeuw. De aanpassingen maken het voor fietsers en voetgangers veiliger om over te steken.

Wat verandert er?

  • Vierkant groen voor voetgangers: op het kruispunt met de Pijnbroekstraat/Ferdinand Uylenbroeckstraat krijgen de voetgangers voortaan vierkant groen. Dit betekent dat voetgangers uit alle richtingen tegelijkertijd groen licht krijgen. Dit is veel veiliger, want zo is er geen verkeer op het kruispunt wanneer voetgangers oversteken.
  • Extra verkeerslicht aan oversteekplaats: 150 meter verderop, ter hoogte van de Europalaan, ligt een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Hier komt een extra verkeerslicht. Vandaag staat er enkel een verkeerslicht op de weghelft richting Halle, er komt er ook een op de weghelft richting Brussel. De lichtenregelingen van de twee kruispunten worden ook op elkaar afgestemd.

Timing en impact?

Aangepaste regeling vanaf 16 maart

Volgens de huidige planning voert Wegen en Verkeer de aanpassingen door op woensdag 16 maart 2022. Nadien worden de aanpassingen geƫvalueerd en waar nodig bijgesteld.

MEER WETEN?