Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger en vlotter verkeer op het kruispunt N16 - Hoogkamerstraat

Timing en impact

Timing en impact

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N16

In het najaar 2021 start het agentschap met de heraanleg van het kruispunt N16-Hoogkamerstraat. We hopen in het voorjaar van 2022 klaar te zijn met de werken. Samen met de heraanleg zullen we ook de brug over de E17 in de Hoogkamerstraat renoveren. Mogelijks worden deze werken al in de zomer van 2021 uitgevoerd.

Om de hinder voor het verkeer te beperken, pakken we de werken aan in 3 fases. Tijdens de werken blijft het bedrijventerrein TTS altijd bereikbaar. Ook op de N16 blijft het verkeer altijd mogelijk. Waar nodig worden fietsers omgeleid. 

Hieronder leest u meer over de hinder die nu al te verwachten is tijdens de werken. In de aanloop naar de werken vullen we dit overzicht nog verder aan. 

Fase Brug: brug Hoogkamerstraat over E17

De brug is afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer dat bedrijventerrein TTS wil inrijden doet dit via de Laagstraat. Uitrijden gebeurt via de Kapelanielaan. 

Fietsers kunnen, afhankelijk van hun bestemming, een omleiding volgen via de Dendermondse Steenweg of de Doornstraat. 

Fase 1: Kapelanielaan

Tijdens deze werken zal er op de N16 in de richting van de E17 maar 1 rijstrook beschikbaar zijn. Op die manier kunnen we hier de uitgebreide weefstrook aanleggen.

De Kapelanielaan wordt deels afgesloten, zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor fietsers. Buiten de werfzone is er in de Kapelanielaan in deze fase van de werken nog tweerichtingsverkeer. 

Fase 2: Hoogkamerstraat, kant bedrijventerrein TTS

In deze fase van de werken moeten we een aantal aanpassingen doen aan de middeneilanden op de N16. Daarom is de linksafslagstrook op de N16 afgesloten voor wie uit de richting van Bornem komt. U moet er doorrijden tot het op- en afrittencomplex van de E17. Daar kan u keren om via de andere rijrichting af te slaan naar de Hoogkamerstraat en zo richting Temse te rijden. 

Wie het bedrijventerrein TTS wil bereiken doet dit via Sint-Niklaas Houten Schoen en de brug over de E17. Uitrijden kan via de nieuwe bypass die in de vorige fase van de werken is aangelegd. 

Fietsers zullen bij het oversteken van het kruispunt moeten afstappen en met de fiets aan de hand oversteken.  

Fase 3: Hoogkamerstraat, kant Temse centrum

Op de N16 rijdt het verkeer in de richting van Bornem over 1 in plaats van 2 rijstroken. In de richting van de E17 houden we de beide rijstroken zoveel mogelijk beschikbaar. 

Fietsers zullen bij het oversteken van het kruispunt moeten afstappen en met de fiets aan de hand oversteken.