Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietspaden en nieuwe bushaltes op Nieuwelaan

Veilige fietspaden en nieuwe bushaltes op Nieuwelaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N277

Wat en waarom?

Veiliger verkeer tussen Meise en Wolvertem

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de herinrichting van de Nieuwelaan (N277) tussen Wolvertem en Meise. Tussen de kruispunten met de Vilvoordsesteenweg en de Kapellebaan krijgt de gewestweg veilige fietspaden, worden de kruispunten veiliger ingericht en worden alle bushaltes vernieuwd.

De verbeteringen op een rij

  • Afgescheiden fietspaden: vandaag liggen er betonnen fietspaden vlak naast de rijweg. Na de werken fiets je achter de bomen op een comfortabel fietspad van 1,75 meter breed.
  • Veilige kruispunten: de kruispunten in de projectzone worden veiliger en overzichtelijker ingericht. Het kruispunt van de Nieuwelaan en de Kardinaal Sterckxlaan wordt ook uitgerust met verkeerslichten. 
  • Zes nieuwe bushaltes: alle zes bushaltes worden opnieuw aangelegd. De bushaltes krijgen een verhoogd perron zodat iedereen makkelijk op de bus kan stappen.

De situatie op de Nieuwelaan vandaag. Het fietspad loopt in de toekomst achter de bomen door.

Meer weten over het ontwerp? Kijk op het tabblad ‘Situatie na de werken'.

Timing en impact?

Voorjaar 2023

Waarschijnlijk starten de werken in het voorjaar van 2023, maar concreet is die timing nog niet. Wegen en Verkeer werkt momenteel aan de voorbereiding van het project. Voor de werken uitgevoerd kunnen worden, moet er eerst een vergunning worden aangevraagd. Zodra we meer weten over de timing en de verkeershinder tijdens de werken, leest u dat op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier