Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreiding carpoolparking aan E40, comfortabeler fietsen en nieuwe laag asfalt voor de Hannuitsesteenweg

Uitbreiding carpoolparking aan E40, comfortabeler fietsen en nieuwe laag asfalt voor de Hannuitsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N80

Wat en waarom?

Carpooling stimuleren en veiliger fietsen over complex E40

De beperkte capaciteit en ontsluiting van de carpoolparking aan het op-en afrittencomplex van de E40 met de kruising met de Hannuitsesteenweg in Walshoutem wordt binnenkort aangepast. Ook de fietspaden aan beide zijden van de Hannuitsesteenweg zijn te smal en voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen voor fietspaden op gewestwegen met snelheden aan 70 km/u.

Wat verandert er aan de carpoolparking en de fietspaden?

  • De bestaande carpoolparking in de zone tussen de afrit en de E40, krijgt een uitbreiding van 35 naar 90 parkeerplaatsen. Dat betekent 55 extra parkeerplaatsen waarvan er 2 ruime parkeerplaatsen voor mindervaliden zijn.
  • De fietsenstalling aan de carpoolparking wordt mee vernieuwd.
  • De ontsluiting met de Hannuitsesteenweg (N80) en de E40 vanuit de parking wordt ook aangepast, zodat iedereen vlotter in- en uit de carpoolparking kan rijden.
  • De middeneilanden en markeringen op de steenweg ter hoogte van het op- en afrittencomplex worden vernieuwd. De aanpassingen zorgen voor meer overzicht voor weggebruikers aan de verschillende kruisingen op het complex.
  • De fietspaden langs de N80 worden in beton breder en vrijliggend aangelegd vanaf de grens met het Waalse Gewest in het zuiden tot de eerste bebouwing in het noorden. De specifieke keuze voor betonnen fietspaden ligt aan het vele en zware vrachtverkeer dat het op- en afrittencomplex richting snelweg kruist en is op langere termijn duurzamer.
  • Over de volledige 850m van het project krijgt de Hannuitsesteenweg een nieuwe bovenste laag asfalt.

Met deze aanpassingen wordt het in de toekomst veiliger fietsen er rijden op de Hannuitsesteenweg. Ook het carpoolen wordt door de vergrote capaciteit en vlotte ontsluiting met de N80 en de E40 meer aangemoedigd.

Druk op de groene pijl om aanklikbare kaart te bekijken.

Timing en impact?

Werken aan carpool en nieuwe fietspaden in 2023

Momenteel wordt er aan dit dossier administratief verder gewerkt en is de uitvoering van dit project voorzien voor 2023. Wanneer de werken concreet gepland zijn met een aannemer wordt deze webpagina verder geactualiseerd.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier