Overslaan en naar de inhoud gaan

Snelheidsbeperking op E314 in beide richtingen voor en na beveiligingsportieken voor werken Elia aan hoogspanningsmasten

Snelheidsbeperking op E314 in beide richtingen voor en na beveiligingsportieken voor werken Elia aan hoogspanningsmasten

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

Wat en waarom?

Beveiligingswerken door Elia aan hoogspanningsmasten over E314

De elektrische hoogspanningskabels van transmissienetbeheerder ‘Elia’ lopen op een aantal punten dwars over de E314.

Om de snelweg E314 te beveiligen tijdens de werken aan de hoogspanningsdraden, worden er door Elia in de middenberm en beide zijbermen beveiligingsportieken opgesteld ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Diest - Halen. 

Een beveiligingsportiek bestaat uit stalen staanders met bovenaan een ligger die verankerd worden in betonblokken in de middenberm en zijbermen. De portieken zelf worden op de snelweg extra beveiligd door veiligheidsstootbanden die over een 120 meter langsheen de werfzone geplaatst worden. Deze portieken verhinderen bij een mogelijk incident tijdens de werken dat hoogspanningskabels op de snelweg terecht komen.

De hoogspanningskabels van Elia lopen op een aantal punten dwars over de E314.

Timing en impact?

Een maand lang verlaagde snelheid ter hoogte van de beveiligingsportieken 

Transmissienetbeheerder ‘Elia’ werkt in het voorjaar van 2022 een maand lang aan de hoogspanningsmasten langsheen de snelweg E314 in de buurt van het op- en afrittencomplex Diest-Halen. Wegen en Verkeer stelt om veiligheidsredenen voor en na de werfzone een veilige snelheidsremmende perimeter in van 90 tot 70 km/u. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht hierbij lokale vertragingen tijdens de spitsuren in beide rijrichtingen tussen het op- en afrittencomplex van Diest en Aarschot. Wanneer de timing concreter is, melden we dit op deze webpagina.