Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotonde met vrijliggende fietspaden voor kruispunt Zwarte Ring

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N725
N29

Fietsomleidingen rond de werf

Omdat er te weinig ruimte is op de werf voor een veilige fietsdoorgang, leiden we fietsers volledig rond de werken via de omliggende straten. Fietsers tussen Diest en Paal fietsen via Vleugt, die tussen Tessenderlo en Meldert (Lummen) via Schaffen

N29 x N725 Lummen - fietsomleiding

Tijdelijke werfweg voor verkeer Diest - Beringen

Vanaf maandag 23 augustus kan doorgaand verkeer tussen Diest en Beringen via de werfweg de werfzone passeren. De werfweg heeft één rijstrook in elke richting en ligt grotendeels langs de bestaande Grote Baan, tussen de Baanhuisstraat en tuincentrum Lieten.

Ter hoogte van de werken geldt een snelheidsbeperking. AWV vraagt aan weggebruikers om die maximumsnelheid te respecteren. Zo houden we het samen voor iedereen veilig, in het bijzonder voor de arbeiders van de aannemer.

Meldertsebaan afgesloten aan Grote Baan, omleiding via Paal

Omdat ook het kruispunt zelf wordt opgebroken sluiten we vanaf maandag de Meldertsebaan af ter hoogte van de Grote Baan. Er is dus geen rechtstreekse aansluiting meer voor verkeer tussen Meldert, Paal en Schaffen. Voor dat verkeer geldt een omleiding langs Paal en Lummen, via de N29 Paalsesteenweg en de N717 Lummenseweg. De vernieuwde aansluiting van de Lummenseweg op de Paalsesteenweg in Beringen is tegen dan ook klaar, in het kader van de bouw van de kanaalbrug in Beringen door de Vlaamse Waterweg nv.

De Blanklaarstraat blijft ook nog steeds afgesloten. De huidige omleiding over Schaffen via de N714 Nieuwe Dijkstraat blijft gelden.

N29xN725 Lummen omleiding