Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie viaduct Gentbrugge

Fasering en hinder

Fasering en hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E17

Overlast voor omwonenden zo veel mogelijk beperken

Momenteel rijdt alle verkeer op één helft van het viaduct. Dit is de viaducthelft die volgend jaar pas aangepakt wordt. Door het extra verkeer krijgt het wegdek het zwaar te verduren. Door geregeld herstellingen uit te voeren, houden we het wegdek tot het einde van deze fase in een zo goed mogelijke staat. Dat is nodig voor de veiligheid van de weggebruikers, maar is ook nodig om de overlast voor de omwonenden tijdens de werken zo veel mogelijk te beperken. 

Niet alleen de staat van het wegdek is een bepalende factor in de hinder voor de buurt. Ook het snelheidsregime tijdens de werken heeft een invloed. Door voor een snelheidsregime van 50 km/u te kiezen langs de werf, zorgen we voor een veilige werf, maar beperken we ook de geluids- en trillingsoverlast voor de omwonenden. Om ervoor te zorgen dat de maximumsnelheid aan de werf gerespecteerd wordt, is er sinds het het weekend van 11 juli extra controle. Vooral 's nachts, als de snelhelheidsbeperking het minst wordt opgevolgd, is de controle nodig.  

Heraanleg viaduct richting Kortrijk: 

Op 23 april ging de aannemer van start met de saneringswerken. Zolang er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn omwille van het coronavirus zullen deze strikt toegepast worden op de werf. 

 

WERKEN AAN DE BOVENZIJDE VAN HET VIADUCT

  • In 2020 werkt de aannemer op de viaducthelft richting Kortrijk. Er zijn twee rijstroken in elke richting beschikbaar voor verkeer op de rijrichting Antwerpen. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u langs de werfzone. 
  • De afrit van de E17 vanuit Antwerpen naar de N9 (Brusselsesteenweg) is afgesloten. Er geldt een omleiding via de B401 (afrit Gent-Centrum) en de R41 (stadsring).
  • De oprit van de N9 naar de E17 richting Antwerpen is afgesloten. De omleiding loopt via de N9 richting Melle, de oprit naar de R4 in Melle, de R4 en het knooppunt Destelbergen. 

 

Zoom van verkeer 2020 viaduct Gentbrugge
Overzicht werken april tot en met november 2020 viaduct Gentbrugge

WERKEN AAN DE ONDERZIJDE VAN HET VIADUCT 

De impact van de werken aan de onderzijde van het viaduct zijn minder ingrijpend dan aan de bovenzijde. Alle straten die onder het viaduct door lopen zullen gedurende een korte periode afgesloten worden. Voor de belangrijkste verkeersassen beperken we ons tot twee weekends.

 

 

 

Winterstop: november 2020 tot april 2021

De werken aan het viaduct zijn weersgevoelig. Daarom onderbreken we de werken tijdens de winter. Alle rijstroken en op- en afritten zijn dan open voor het verkeer. De snelheid is beperkt tot 70km/u.

Heraanleg viaduct richting Antwerpen: april tot november 2021

De werken aan de viaducthelft richting Antwerpen zullen op een gelijkaardige manier uitgevoerd worden als de werken richting Kortrijk. Van zodra deze werken naderen, volgt detailinfo over de uitvoering.