Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie viaduct Gentbrugge

Renovatie viaduct Gentbrugge

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E17

Wat en waarom?

Wat houden de werken in?

Zowel de bovenzijde als de onderzijde van het 1.6 km lange viaduct worden grondig aangepakt. Bovenaan vernieuwen we het wegdek inclusief alle voegen, de waterdichting, de geluidschermen en de vangrails. Ook de onderzijde van het viaduct wordt grondig hersteld: eerst zal de aannemer alle betonherstellingen uitvoeren aan de pijlers en de onderzijde. Daarna krijgen beide een beschermende coating. Ook de snelwegparking Gentbrugge wordt heraangelegd. Tot slot wordt de brug over de Schelde ook grondig gerenoveerd, zowel bovenkant als onderkant.

Overzicht werken Viaduct Gentbrugge

Overzicht werken Viaduct Gentbrugge

Geluidshinder beperken

Tijdens de renovatie gaat extra aandacht naar geluidswerende maatregelen. We werken op 3 manieren om de geluidshinder te beperken:

  • Alle voegen in het wegdek worden vervangen. We maken gebruik van een ander type voeg die stiller is dan de oude voegen. 
  • Daarnaast vervangen we alle verouderde geluidsschermen door nieuwe schermen. Deze zullen 4m hoog zijn, 1m hoger dan de huidige. We investeren ook samen met de stad Gent in nieuwe schermen  aan de op- en afritten, aan de snelwegparking langs de E17 richting Antwerpen en in de zone tussen sporthal Driebeek en de Boswachterstraat.  
  • Tenslotte wordt het viaduct afgewerkt met geluidsarm asfalt.
Overzicht geluidsschermen Viaduct Gentbrugge

Overzicht geluidsschermen viaduct Gentbrugge

Timing en impact?

De werken onderaan het viaduct zijn nog volop lopende. Deze werken zijn zeer arbeidsintensief. Hier wordt eerder gekeken naar eind dit jaar om de werken af te ronden maar dit is erg onderhevig aan temperatuur en vochtigheid. Tot zolang blijft de ruimte onder het viaduct afgesloten.