Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie spoorwegbrug N60 in Eke (Nazareth)

Renovatie spoorwegbrug N60 in Eke (Nazareth)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N60

Op maandag 12 april is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de grondige renovatie van de spoorwegbrug in de N60 in Eke (Nazareth). Zowel de onder- en bovenkant van de brug worden vernieuwd en dit zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Wat en waarom?

De spoorwegbrug is aan een grondige renovatie toe om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers verder te kunnen garanderen. Aan de onderkant worden verstevigingswerken en betonherstellingen uitgevoerd en de oplegtoestellen vervangen. Aan de bovenzijde komt er een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt, worden de brugvoegen vernieuwd en krijgt de brug een nieuwe waterdichting. 

Op 12 april beginnen de werken aan de onderzijde, in de loop van mei starten de werken aan de bovenzijde. Als de werken volgens planning verlopen duurt de renovatie tot voorjaar 2022. Onvoorziene omstandigheden kunnen de planning nog doen wijzigen.

 

Timing en impact?

Vanaf 12 april - werken onderkant brug - afgerond

 

 

Plaatsen brugdekvoegen - september 2022

In september worden de brugdekvoegen geplaatst. Deze werken zullen enkele weken duren Bij de werken aan de bovenkant van de brug zal het verkeer op de N60 ter hoogte van de brug over één rijstrook in elke richting beschikken. Van zodra de exacte timing gekend is zullen we deze op de webpagina plaatsen.

Voor de veiligheid blijven de fietsers richting Oudenaarde de omleiding volgen langs de N60 afgeleid aan de spoorwegstraat, onder de brug door,  op fietssnelweg tot aan het kruispunt met de Bernstraat en kunnen dan via de Eikenstraat verder rijden.