Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie spoorwegbrug N60 in Eke (Nazareth)

Renovatie spoorwegbrug N60 in Eke (Nazareth)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N60

Op maandag 12 april is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de grondige renovatie van de spoorwegbrug in de N60 in Eke (Nazareth). Zowel de onder- en bovenkant van de brug worden vernieuwd en dit zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Wat en waarom?

De spoorwegbrug is aan een grondige renovatie toe om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers verder te kunnen garanderen. Aan de onderkant worden verstevigingswerken en betonherstellingen uitgevoerd en de oplegtoestellen vervangen. Aan de bovenzijde komt er een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt, worden de brugvoegen vernieuwd en krijgt de brug een nieuwe waterdichting. 

Op 12 april beginnen de werken aan de onderzijde, in de loop van mei starten de werken aan de bovenzijde. Als de werken volgens planning verlopen duurt de renovatie tot voorjaar 2022. Onvoorziene omstandigheden kunnen de planning nog doen wijzigen.

 

Timing en impact?

Vanaf 12 april - werken onderkant brug

De brugrenovatie gebeurt in verschillende fasen. Op 12 april startte de aannemer aan de onderkant van de brug ter hoogte van de Eikenstraat en Spoorwegstraat. Deze beide straten worden ter hoogte van de brug afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.  Fietsers en voetgangers krijgen een smalle doorgang, het gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N60 tot aan het eerstvolgende lichtengeregelde kruispunt om daar te keren en terug te rijden. De werken aan de onderkant van de brug hopen we af te ronden eind dit jaar.

 

omleidingsplan: afsluiten spoorwegstraat

omleidingsplan

Omleidingsplan afsluiten Eikenstraat

omleidingsplan

Vanaf 17 mei 2021: werken bovenkant brug

Bij de werken aan de bovenkant van de brug zal het verkeer op de N60 ter hoogte van de brug over één rijstrook in elke richting beschikken. Eerst wordt gewerkt op het baanvak richting Gent, aansluitend wordt de andere rijrichting aangepakt.

Voor de veiligheid worden de fietsers richting Oudenaarde langs de N60 afgeleid aan de spoorwegstraat, onder de brug door,  op fietssnelweg tot aan het kruispunt met de Bernstraat en kunnen dan via de Eikenstraat terug rijden naar N60.

Deze werken duren nog tot maart 2022.

plan
omleidingsplan werken op rijrichting Oudenaarde