Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie onderkant viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

Renovatie onderkant viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

Update 08/9/2022: De volledige renovatie van de onderkant van de brug is volgens de huidige planning afgelopen aan het zomers bouwverlof van 2023. De stellingen aan de Duitse brug die momenteel nog de fietsers hinderen, wordt tegen eind september weggehaald.

Wat en waarom?

Opknapbeurt onderkant snelwegbrug

Wegen en Verkeer renoveert de onderkant van het viaduct van Wilsele van de E314. Zowel de betonnen structuur als de metalen gedeeltes worden vernieuwd of hersteld, zodat het viaduct weer zo goed als nieuw wordt. Zo garanderen we een langere levensduur van het viaduct.

Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord' een reeks infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven.

E314 onderkant viaduct

Na bovenkant, nu de onderkant

De afgelopen jaren kreeg de bovenkant van het viaduct al een grondige renovatie. Het wegdek werd overal vernieuwd en in de richting van Limburg werd het viaduct plaatselijk breder gemaakt voor de komst van de spitsstrook. 

Timing en impact?

Aanpak in verschillende fases

De werken aan de onderkant van het viaduct gebeuren in verschillende fases. Er zal dus niet altijd activiteit zijn onder het viaduct. Omdat het viaduct over twee spoorwegen loopt, moet de timing van de werken worden afgestemd met de planning van de NMBS. 

Lokale hinder

Het verkeer ondervindt weinig hinder van de werken. Wel zal er ‘s nachts af en toe geluidshinder zijn voor de bewoners in de buurt van het viaduct. Wanneer dit het geval is, worden zij hiervan verwittigd met een brief in de bus. Fietsers kunnen door maar met de nodige voorzichtigheid voor het werfverkeer.

 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier