Overslaan en naar de inhoud gaan

Hinder op Brusselse ring

Hinder op Brusselse ring

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R0
E411

Zondag 28 mei: tunnels Brusselse ring overdag afgesloten!

Zondag 28 mei werkt een aannemer aan de hoogspanningsinstallatie van de Leonardtunnel. Daarom wordt de tunnel van de Brusselse ring (R0) vanaf 7u ’s morgens volledig afgesloten. Het verkeer op de binnen- en buitenring moet overdag de omleidingen volgen die hieronder staan uitgelegd. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige hinder en raadt doorgaand verkeer aan om de omgeving te vermijden. Voor deelnemers en supporters aan de 20 km van Brussel en andere geïnteresseerden is deze downloadbare hinderfiche opgemaakt.

Hinder op Brusselse ring (17 april 2023 - juli 2024)

Vanaf het voorjaar van 2023 werkt de aannemer in de tunnels van de Brusselse ring. In juni 2023 wordt ook gewerkt aan de middenberm van de ring tussen het Leonardkruispunt en het Vierarmenkruispunt.

  • Tunnel R0 ‘s nachts afgesloten (april 2023 - juli 2024)
    • De tunnelkokers worden ‘s nachts volledig afgesloten, het verkeer moet dan een omleiding volgen. Op weekdagen zijn de tunnels vanaf 5u30 opnieuw open, zodat er geen extra hinder is tijdens de ochtendspits. 
    • Het verkeer op de binnenring (richting Waterloo) wordt bovengronds omgeleid via het Leonardkruispunt.
    • Het verkeer op de buitenring (richting Zaventem) wordt omgeleid via de E411 naar Overijse. Aan afrit Terhulpen/Maleizen (nr.3) moeten auto’s keren en terugrijden naar de ring.
    • Overdag zijn de tunnels open voor verkeer.

IN KAART

De omleidingen tijdens de afsluitingen van de Brusselse ring. Klik op de kaart om te vergroten. (c) Agentschap Wegen en Verkeer

Geen hinder voor fietsers en ruiters 

De aannemer zal de werken aan de fietstunnel aan de noordkant van het Leonardkruispunt en de renovatie aan de paardentunnel onder het kruispunt niet deze zomer uitvoeren. Tijdens de zomer van 2023 is er dus voorlopig geen hinder voor fietsers en ruiters zoals vermeld werd in de bewonersbrief. De aannemer bekijkt deze planning nog in functie van de andere werken aan de tunnel.

De aannemer werkt de volledige zomer door op de Brusselse Ring. In functie van de vordering van de eerste werken aan de tunnel zelf, worden andere fasen verder gepland. De data die eerder meegegeven zijn in de bewonersbrief zoals de werken aan de fiets- en paardentunnel kunnen dus wijzigen.