Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie brug Veldstraat over de E17 in Temse

Renovatie brug Veldstraat over de E17 in Temse

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E17

Op maandag 21 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige renovatie van de brug Veldstraat over de E17 in Temse. Zowel de bovenkant en de onderkant van de brug wordt volledig vernieuwd. Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden in beide richtingen. De renovatie van de brug past binnen het actieplan van het Agentschap Wegen en Verkeer om systematisch alle bruggen in slechte staat grondig te renoveren. De renovatiewerken duren tot juli 2022.

Wat en waarom?

De brug aan de Veldstraat in Temse  is aan een volledige renovatie toe om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te garanderen. Er komt een nieuw wegdek, de voegen van de brug worden vernieuwd, de brug krijgt een nieuwe waterdichting en de brugrand. Ook de onderkant van de brug wordt vernieuwd en hersteld. De werken starten op 21 maart en zijn klaar tegen de zomer 2022.

Timing en impact?

  • Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen om via Velle, de Doornstraat en de Beekstraat.
  • Ook de fietsers rijden in beide richtingen om via Velle, Sweigers-Noord, de Doornstraat en de Beekstraat. 
omleidingsplan

Impact verkeer E17 
Op de E17 zal er voorlopig geen hinder zijn voor het verkeer, behalve op het einde van de werken, wanneer de aannemer werkt aan de onderzijde van de brug. Deze werken zullen voornamelijk gebeuren tijdens het weekend en 's avonds. Deze data zullen tijdig gecommuniceerd worden.