Renovatie brug N35 in Deinze

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 20 januari 2020

Update 18/03: Deze werf is tot nader order stopgezet door de aannemer.  Zodra er een nieuwe startdatum is zal deze gecommuniceerd worden.

Op maandag 20 januari startte het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal in Deinze. Zowel de bovenkant van de brug en alsook de onderkant van de brug worden grondig aangepakt. Het verkeer op de N35 rijdt ter hoogte van de brug in elke richting over één rijstrook. Voor de veiligheid volgen de fietsers een omleiding. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2020. De timing hangt af van de weersomstandigheden.

Over de werken

De aannemer staat in voor de volledige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal van de Leie in Deinze. Er komt een nieuwe wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen en vangrails. Ook de onderzijde van de brug wordt betonherstellingen uitgevoerd en krijgt de brug nog een beschermende laag. Het einde van de werken is voorzien in december 2020.  

Fasering en omleiding

Voorbereidende werken vanaf 20 januari (afgerond)

De aannemer maakt doorsteken door de middenberm. Deze werken duren een week.​

Fase 1: van 28 januari tot midden juli 2020

De aannemer start met de renovatie van de brug en werkt op de rijrichting naar de E17/N43. De verkeerssituatie is de volgende:

  • Alle verkeer op de N35 rijdt op één rijstrook in plaats van twee.
  • Het verkeer op de N35 rijdt in elke richting over één rijstrook op de rijrichting Tielt via twee doorsteken in de middenberm.
  • Wie vanuit Cl. Dosschestraat komt, kan enkel rechtsaf inslaan op N35 richting Deinze. Het verkeer ri. N35 naar Tielt rijdt om via kruispunt N35-Stadionlaan;

  • Vanuit de Kaandelbeekstraat kan men enkel rechtsaf inslaan op N35 ri. Tielt. Het verkeer ri. N35 naar Deinze rijdt om via kruispunt N35-Kouter (N466);

  • Het verkeer van de N35 uit Tielt kan rechtsaf inslaan naar Cl. Dosschestraat, het verkeer ri. Kaandelbeekstraat dient om te rijden via kruispunt N35-Stadionlaan;

  • Het verkeer van de N35 uit Deinze kan rechtsaf inslaan naar Kaandelbeekstraat, het verkeer ri. Cl. Dosschestraat dient om te rijden via kruispunt N35-Stadionlaan.

  • De fietsers richting Gent/Deinze rijden om via Wakkense Heirweg, Dhoye, Vaart Linkeroever, N466b, Kongoplein, Stadionlaan en N35.

Bouwverlof: van 13 juli tot begin augustus

Tijdens de zomervakantie (bouwverlof) wordt er niet gewerkt. Het verkeer op de N35 rijdt dan terug over twee rijstroken in de beide richtingen.  De middenberm aan het kruispunt met de Kaandebeekstrat en de Cl; Dosschestraat gaat ook terug open. Alle bewegingen zijn terug mogelijk. Ook de fietsomleiding vervalt.

Fase 2: begin augustus tot eind december

In deze fase werkt de aannemer aan de renovatie van de brug op de rijweg van richting Tielt. Ook hier rijdt het verkeer terug over één rijstrook in de beide richtingen. Alle verkeer rijdt nu op de kant richting E17/N43. De fietsers richting Tielt zullen omgeleid worden via Brielstraat, Markt, Kongoplein, N466b, Vaart, Oude Brugsepoort, Kouter en N35. Het verkeer van Tielt kan de Kaandelbeekstraat niet inrijden. Het verkeer rijdt verder door naar het volgende kruispunt. Het verkeer dat uit de Kaandelbeekstraat komt en richting Deinze wil moet ook verder doorrijden naar het volgende kruispunt met de Kouter (N466) en daar keren. Het verkeer van de N35 uit Tielt kan rechtsaf inslaan naar Cl. Dosschestraat, het verkeer ri. Kaandelbeekstraat dient om te rijden via kruispunt N35-Stadionlaan. Wie vanuit Cl. Dosschestraat komt, kan enkel rechtsaf inslaan op N35 richting Deinze. Het verkeer ri. N35 naar Tielt rijdt om via kruispunt N35-Stadionlaan;.

Onderzijde brug 

Bij werken langs de onderzijde van de brug zal het verkeer langs Vaart Linkeroever tijdelijk beurtelings geregeld worden door tijdelijke verkeerslichten. Het verkeer op de Stadionlaan behoudt één rijstrook in elke richting. Fietsers worden bij deze werken niet omgeleid.