Overslaan en naar de inhoud gaan

Reiniging Limburgse carpoolparkings

Reiniging Limburgse carpoolparkings

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Weg

E313
E314

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 18 op 19 november, en 25 op 26 november 2022 de carpoolparkings in Limburg opnieuw reinigen. 

Wat en waarom?

Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt meermaals per jaar een grondige reiniging van alle Limburgse carpoolparkings aan de autosnelwegen. Onkruid, veegvuil, bladeren, enz., worden daarbij vakkundig verwijdert. Een nette parking komt immers het comfort voor de gebruikers ten goede.

Timing en impact?

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken

Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. 

Om de hinder te beperken, zal de aannemer elke parking op één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) reinigen. Door de opsplitsing in 2 reeksen blijven de andere, nabijgelegen, carpoolparkings als alternatief beschikbaar voor de pendelaars. 

Tijdens de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november 2022 zijn de volgende parkings aan de beurt:

  • Halen
  • Hasselt-Zuid
  • Houthalen
  • Paal (Beringen) 
  • Tongeren

Tijdens de nacht van vrijdag 25  op zaterdag 26 november 2022 reinigt het agentschap de carpoolparkings:

  • Diepenbeek
  • Heusden-Zolder
  • Lummen 
  • Maasmechelen 

Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een tijdelijke alternatieve carpoollocatie op de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen.

Reiniging Carpoolparkings Limburg

Medewerking carpoolers zorgt voor propere parkings

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto’s kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur

Het agentschap kondigt deze reinigingswerken via verschillende kanalen op voorhand aan zodat de gebruikers van de carpoolparkings goed geïnformeerd zijn hun plannen tijdig kunnen aanpassen. Dit zorgt ervoor dat de hinder voor de carpoolers zo beperkt mogelijk blijft en dat de aannemer de reinigingswerken grondig kan uitvoeren. 

Contacteer ons

Contact
afdeling Wegen en Verkeer Limburg
Adres
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt
Telefoon
011/74 23 00

CONTACTFORMULIER