Prins-Bisschopsingel: Aanpassing kruispunt De Geloesplein Kliniekstraat

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in 2020 het kruispunt van de Prins-Bisschopssingel (R71) met het De Geloesplein en de Kliniekstraat in Hasselt.  De kruising wordt overzichtelijker en veiliger  voor alle weggebruikers.

  • Het kruispunt wordt voorzien van nieuwe fietspaden en veilige oversteekplaatsen, verlengde voorsorteerstroken en een aangepaste bypass.
  • Ook de aansluiting met de ventwegen langs de Singel wijzigt.
  • We maken de verkeerslichten bovendien semi-conflictvrij, zodat links afslaand verkeer op de Singel niet meer in conflict komt met doorgaand verkeer uit de tegenrichting. 

 

Ontwerpplan aanpassingen kruispunt R71 x De Geloesplein x Kliniekstraat: 

 

Voorbereidende nutswerken vanaf april

In april 2020 starten de voorbereidende nutswerken in de bermen, gedurende enkele weken.
Nadien gaat de hoofdaannemer aansluitend aan de slag met de vernieuwing van de infrastructuur. Die werken starten vermoedelijk begin mei, en duren een 3-tal maanden (onderbroken door het bouwverlof). Ze verlopen gefaseerd, zodat de hinder voor het verkeer beperkt blijft. 

Doorgaand verkeer op de Singel (R71) zal de werken altijd voorbij kunnen rijden.

Verkeer van en naar het De Geloesplein of de Kliniekstraat volgt daarbij een beperkte omleiding via de ventwegen en maakt gebruikt tijdelijke op- en afritten om de Singel op te rijden of te verlaten. Op die manier blijven de woonstraten en de ziekenhuissite altijd bereikbaar.

Voetgangers en fietsers passeren de werfzone via een afgeschermde doorgang. De Singel oversteken blijft eveneens mogelijk.

 

Meer info volgt

De komende weken volgt meer info over deze werken. Houd de webpagina in de gaten, en schrijf je alvast in op de digitale nieuwsbrief. Zo ontvang je alle updates meteen in je mailbox.