Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op Vierarmenkruispunt

Onderhoudswerken op Vierarmenkruispunt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R0

UPDATE 15/05/23: Wegen en verkeer verspreidt binnenkort een hinderfiche naar de ondernemingen in de buurt. Daar staat alle nuttige informatie over de werken (planning, omleidingen) handig op een rijtje. De bewoners van de straten waar de omleidingen passeren (en waar het dus drukker zal zij tijdens de werken) krijgen een brief op de bus. Die brieven zijn te vinden via de tab 'Documenten'.

Wat en waarom?

Nieuwe laag asfalt over 500 meter  

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert binnenkort onderhoudswerken uit op het Vierarmenkruispunt (R0) in Tervuren. Over een afstand van ongeveer 500 meter werken we in beide richtingen de oneffenheden in het wegdek weg met een nieuwe laag asfalt. 

Zo verplaatsen bestuurders zich na afloop van de werken comfortabeler tussen Zaventem/Groot-Bijgaarden en Namen/Waterloo enerzijds en Brussel en Tervuren anderzijds.

Iets verderop loopt ook de renovatie van de Leonardtunnel nog door. Blijft u graag op de hoogte van die werken? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief via deze link.

Timing en impact?

Een week en twee weekends ernstige hinder 

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkt de aannemer in 3 fasen:

  • Fase 1 (midden van de rijweg): van dinsdagochtend 30 mei 6.00 uur tot vrijdagavond 2 juni 20.00 uur 
  • Fase 2 (rijweg kant Tervuren): van vrijdagavond 2 juni 20.00 uur tot maandagochtend 5 juni 6.00 uur
  • Fase 3 (rijweg kant Brussel): van vrijdagavond 9 juni 20.00 uur tot maandagochtend 12 juni 6.00 uur

Ondanks de fasering zal er ernstige hinder voelbaar zijn. Het agentschap raadt weggebruikers dan ook aan om de omgeving van het Vierarmenkruispunt tijdens de werken te vermijden. Meer info lees je onder het tabblad 'Actuele hinder'