Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op Ninoofsesteenweg aan kruispunt met Kalenbergstraat

Onderhoudswerken op Ninoofsesteenweg aan kruispunt met Kalenbergstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N8

Update 14/06/2023: Voor de start van de werken ontvangen omwonenden in de ruime omgeving van de werfzone deze bewonersbrief.

Wat en waarom?

Nieuwe fundering en asfalt op stuk van 250 meter rijweg 

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant binnenkort onderhoudswerken op de Ninoofsesteenweg (N8) vanaf de rotonde voor de Aldi tot net voorbij het kruispunt met de Kalenbergstraat en Verheydenstraat. Tijdens de werken geven we de rijbaan op 3 plaatsen een opknapbeurt. 

We breken de rijweg volledig op en leggen een nieuwe fundering en asfaltverharding aan. Door de rioleringsdeksels in de rijweg beter te laten aansluiten met de asfalt, zorgen we ervoor dat omwonenden geen trillingen meer ervaren. We maken van de werken ook gebruik om enkele slechte delen van de fietspaden mee te vernieuwen.

Timing en impact?

7-tal weken werken in 3 fasen na zomers bouwverlof

De werken starten vanaf maandag 7 augustus en duren in totaal een 7-tal weken. We werken in 3 fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken: 

  • Fase 1: werken op de weghelft richting Brussel, vanaf de rotonde voor de Aldi tot voor het kruispunt met de Kalenbergstraat. 
  • Fase 2: werken op de weghelft richting Ninove, aan het kruispunt met de Kalenbergstraat en Verheydenstraat. 
  • Fase 3: werken op de weghelft richting Brussel, net na het kruispunt met de Kalenbergstraat en Verheydenstraat.

De werken worden in de loop van 2023 uitgevoerd. Zodra er een concrete planning bekend is, leest u alle informatie op deze webpagina. Meer informatie over de hinder tijdens de werken kan u lezen op het tabblad 'Actuele hinder'.