Onderhoudswerken Kestersesteenweg (N272) in Pepingen en Gooik: vernieuwing rijweg en heraanleg fietspaden in asfalt

Regio
Gemeente
Weg
Datum Van 2/09/2019 tot 17/11/2019

Update 4/11/2019: de gewestweg N272 is sinds maandag 28 oktober opnieuw geopend voor het verkeer. In de loop van november zullen de greppels langs de rijweg een vers laagje asfalt krijgen. Deze ingreep zal gebeuren door middel van een mobiele werf. Het verkeer zal weinig hinder ondervinden van deze werken.  Na deze ingreep is het project volledig afgerond. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer is in september 2019 gestart met werken op de N272 (Kestersesesteenweg en de Molenstraat) in Pepingen en Gooik. Over een afstand van 1,3 kilometer tussen het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N28) en huisnummer 32 ter hoogte van de Ter Mollekenstraat wordt de rijweg vernieuwd. De fietspaden worden heraangelegd in asfalt. Volgens de huidige planning en onder voorbehoud van onvoorziene weersomstandigheden duren de werken tot eind oktober.

Rijweg en fietspaden in twee fasen aangepakt

De werken worden opgesplitst in twee fasen waarbij telkens één rijvak (en het fietspad aan die zijde van de rijweg) over de volledige lengte van 1,3 kilometer wordt hersteld. In een eerste fase wordt het rijvak richting Pepingen vernieuwd. Nadien starten dezelfde werkzaamheden op het rijvak richting Kester. 

De betonverharding, inclusief fundering van de weg, zal volledig worden opgebroken. In plaats daarvan zal Wegen en Verkeer nieuwe asfaltverharding aanleggen. Op die manier is er in de toekomst minder geluidshinder voor de directe omgeving. De huidige aanliggende fietspaden, die nu nog in klinkers zijn aangelegd aan beide kanten van de rijweg, worden geasfalteerd, maar blijven wel aanliggend.

Hinder en bereikbaarheid: omleiding voor verkeer richting de Ninoofsesteenweg

Verkeer dat richting de Ninoofsesteenweg (N28) wil rijden vanuit Kester-centrum wordt tijdens de werken omgeleid via de Edingsesteenweg (N285) en het kruispunt Leerbeek. Verkeer dat van de Ninoofsesteenweg komt, kan altijd de werfzone passeren om richting Kester-centrum en de Edingsesteenweg (N285) te rijden. Woningen en handelszaken blijven tijdens de werken steeds bereikbaar.