Onderhoudswerken Beringenbaan (N29) in Diest

Regio
Gemeente
Weg
Datum 01 oktober 2018 - 26 november 2018

 

UPDATE 16/11/'18: Het Agentschap Wegen en Verkeer beëindigt op maandag 26 november 2018 de onderhoudswerken aan de Beringenbaan (N29) in Diest. Op maandag 26 november borstelt de aannemer de werfzone een laatste keer waarna de tijdelijke werfsignalisatie wordt weggehaald. Dit betekent dat de Beringenbaan (N29) vanaf dinsdag 27 november terug volledig toegankelijk is in beide rijrichtingen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert onderhoudswerken uit op de Beringenbaan (N29) in Diest tussen het kruispunt met de Blanklaarstraat/Meldertsebaan (N725) en de grens met Paal. De betonplaten worden vernieuwd door een nieuwe betonverharding.

Wanneer?

Vanaf 1 oktober 2018 voert de aannemer gedurende één week voorbereidende werkzaamheden uit.

Van 8 oktober tot eind november 2018 voert AWV de eigenlijke onderhoudswerken uit.

Er zal gedurende aanzienlijke periodes geen activiteit zijn op de werf, omdat het nieuwe beton moet uitharden. In die periodes kan er geen verkeer over de weg rijden.  Volgens de huidige planning zal dit tijdens het Allerheiligenverlof en de eerste week van december zijn, maar die timing kan nog verschuiven.  

Fasering

De  eigenlijke onderhoudswerken (start 8 oktober) aan de Beringenbaan (N29) worden in twee fasen aangepakt. In de eerste fase werkt de aannemer in de rijrichting van Diest, in een tweede fase wordt in de rijrichting van Paal gewerkt.

Hinder en omleiding

Tijdens de voorbereidende werken (start 1 oktober), zal er een pijlwagen op de rijweg staan om het verkeer rond de werfzone te leiden.

Vanaf 8 oktober zullen de volgende minder-hinder maatregelen en omleidingen voor alle fiets- auto- en vrachtverkeer van start gaan:

  • Het verkeer richting Diest kan tijdens de volledige duur van de werken blijven gebruik maken van de Beringenbaan (N29).
  • Het verkeer richting Paal moet een omleiding volgen via de Meldertsebaan (N275), Lummen Centrum en zo via de Ringlaan (N717) terug richting de Beringenbaan(N29).
  • Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de  Blanklaarstraat, de Vleugtstraat, de Rothstraat en de Kriekelswarande.
  • De voetgangers kunnen door de werfzone.
  • Het zwaar verkeer (+3,5t) wordt omgeleid via de gewestwegen (N725 en N717) en de autosnelwegen (E314 en E313) naar het op- en afrittencomplex 25a (Tessenderlo).
  • De bussen van De Lijn worden omgeleid. Voor meer informatie kan men terecht op www.delijn.be of contacteer De Lijn Info op het nummer 070 220 200.