Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken aan de Aalstsesteenweg (N460) in Geraardsbergen (Schendelbeke)

Onderhoudswerken aan de Aalstsesteenweg (N460) in Geraardsbergen (Schendelbeke)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N460

Vanaf maandag 29 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de Aalstesesteenweg (N460) in Schendelbeke (Geraardsbergen). Ook de fietspaden worden mee vernieuwd voor een beter rijcomfort. De werken zullen ruim twee maanden in beslag nemen.

Wat en waarom?

Voor een beter wegcomfort wordt het betonnen wegdek van de Aalstsesteenweg in Geraardsbergen over een afstand van ruim 1 km grondig vernieuwd. Het volledige wegdek wordt vervangen in asfalt vanaf de rotonde Moenebroek tot aan huisnr. 119. Ook het dubbelrichtingsfietspad wordt heraangelegd in asfalt en waar mogelijk ook verbreed. De aannemer zal ook een nieuw verkeerseiland aanleggen aan het kruispunt met de Varingstraat en de Heirweg/Kulvestraat. Zo wordt de aansluiting met de Aalstsesteenweg (N460) veiliger en overzichtelijker. De grondige heraanleg zal duren tot eind oktober 2022. 

 

Timing en impact?

De aannemer werkt in twee fases. In fase 1 (vanaf 29/08 tot 20 september) loopt de werfzone van de rotonde Moenebroek tot aan het kruispunt Varingstraat en de Heirweg/Kulvestraat ( exclusief kruispunt). Fase 2 start 21 september tot eind november 2022. De aannemer werkt dan vanaf het kruispunt met de Varingstraat en de Heirweg/Kulvestraat ( inclusief kruispunt) tot aan huisnr. 119. 

Verkeerssituatie 

  • De Aalstsesteenweg (N460) wordt volledig afgesloten voor alle verkeer gedurende de ganse periode van de werken. Alle verkeer rijdt in beide richtingen om via de Gentsesteenweg (N42) en Brakelsesteenweg (N8).
  • Het lokaal verkeer rijdt in beide richtingen om via de Moenebroekstraat en Bildeken. Er geldt hier een tonnagebeperking van 7,5 ton in beide straten. 
  • Fietsers worden omgeleid via Gijsdauwe, de Vloerzegemstraat, de Vuilstraat en de Moorhofstraat/Moenebroekstraat.

 

omleidingsplan