Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud fietspaden op Edingsesteenweg

Onderhoud fietspaden op Edingsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N285

UPDATE 29/6/2020: Sinds begin juni werkt Wegen en Verkeer aan de fietspaden op de Edingsesteenweg in Asse. We zijn gestart met het fietspad aan de kant waar het verkeer richting Asse-centrum rijdt. Aanvankelijk was het de bedoeling deze fietspaden af te werken in de week van 22 juni en de week erop te starten aan de andere kant. Omdat het vernieuwen van de fietspaden heeft meer tijd gekost dan verwacht, is deze planning gewijzigd. In de nieuwe planning werken we als volgt: 

 • In de week van 29 juni werkt de aannemer de kant af waar het verkeer richting Asse-centrum rijdt.
 • Op woensdag 8 juli wordt de weg opnieuw volledig opengesteld. Tot begin rijdt het verkeer op de Edingsesteenweg opnieuw normaal, in beide richtingen. 
 • Begin augustus, na het bouwverlof, start de aannemer aan de fietspaden aan de kant waar het verkeer richting Ternat rijdt. Tot eind augustus wordt de Edingsesteenweg opnieuw afgesloten in de richting van Asse. 

Wat en waarom?

Onderhoud fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in de zomer van 2020 een onderhoud uit van de fietspaden op de Edingsesteenweg (N285) over een afstand van ongeveer 3 kilometer, tussen het rondpunt met de Industrielaan en de aansluiting op de Brusselsesteenweg (N9) in het centrum van Asse. Deze onderhoudswerken worden uitgevoerd in afwachting van een volledige herinrichting, van gevel tot gevel, van de Edingsesteenweg die momenteel in een studie onderzocht wordt door Wegen en Verkeer.

Fietspaden in rode asfalt in beide richtingen

Bij het onderhoud worden de klinkers op het fietspad verwijderd en de boordstenen vervangen. De berm zal worden afgegraven en waar nodig worden er herstellingen uitgevoerd aan de te behouden boordstenen. Het fietspad krijgt een nieuwe onderlaag en een nieuwe toplaag in asfalt zodat het fietsverkeer tussen Asse en Ternat veiliger en vlotter kan verlopen.

Situeringskaart Edingsesteenweg Asse onderhoud fietspaden

Timing en impact?

Uitvoering in zomer 2020

Volgens de huidige planning starten de werken begin juni 2020. De werken worden gefaseerd aangepakt. Eerst werken we ongeveer drie weken aan de fietspaden in de richting van Asse, daarna opnieuw ongeveer drie weken aan de fietspaden in de richting van Ternat. 

Hinder voor omwonenden (Edingsesteenweg tussen Industrielaan en  Rampelberg/Muurveld)

 • Wanneer er aan de kant van uw woning gewerkt wordt, zal tijdelijk inrit van uw woning niet toegankelijk zijn met de wagen. 
 • Gedurende die periode bent u genoodzaakt ergens anders te parkeren.
 • Wanneer dit het geval is, wordt u hier via een aparte brief van op de hoogte gebracht. 
 • De werfzone is enkel toegankelijk vanuit Asse richting Ternat. Wie vanuit Ternat komt, moet de omleiding volgen via de Essenestraat.

Hinder voor het verkeer 

 • Autoverkeer
  • Van begin juni tot midden juli wordt de Edingsesteenweg afgesloten voor het verkeer richting Asse. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Essenestraat naar de Brusselbaan/Gentsesteenweg (N9) om zo het centrum van Asse te bereiken. 
  • Het verkeer vanuit Asse richting Ternat kan wel gebruik maken van de Edingsesteenweg. 
 • Fietsers
  • Voor het fietsverkeer richting Asse wordt een kortere, lokale omleiding voorzien via Louwijn, Moretteweg, Heedstraat, Asbeekstraat en Putberg om zo de Brusselsesteenweg (N9) te bereiken. 
 • Openbaar vervoer
  • Ook voor het busverkeer wordt een omleiding voorzien. Meer informatie hierover vindt u op de website van de lijn www.delijn.be

 

Omleidingen onderhoud fietspaden N285 Asse Edingsesteenweg