Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud fietspaden op Edingsesteenweg

Onderhoud fietspaden op Edingsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N285

UPDATE 22/12/2020: in de zomer van 2020 voerde Wegen en Verkeer een grondig onderhoud uit van de fietspaden langs de Edingsesteenweg. In het voorjaar van 2021 gebeuren er nog enkele aanpassingen. Op enkele plekken worden de fietspaden verlaagd, zodat fietsers die uit de zijstraten komen er zonder problemen op kunnen rijden. Veel hinder voor het verkeer zullen deze werken niet meer veroorzaken. 

Wat en waarom?

Edingsesteenweg afgewerkt fietspad richting Asse

Onderhoud fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in de zomer van 2020 een onderhoud uit van de fietspaden op de Edingsesteenweg (N285) over een afstand van ongeveer 3 kilometer, tussen het rondpunt met de Industrielaan en de aansluiting op de Brusselsesteenweg (N9) in het centrum van Asse. Deze onderhoudswerken worden uitgevoerd in afwachting van een volledige herinrichting, van gevel tot gevel, van de Edingsesteenweg die momenteel in een studie onderzocht wordt door Wegen en Verkeer.

Fietspaden in rode asfalt in beide richtingen

Bij het onderhoud worden de klinkers op het fietspad verwijderd en de boordstenen vervangen. De berm zal worden afgegraven en waar nodig worden er herstellingen uitgevoerd aan de te behouden boordstenen. Het fietspad krijgt een nieuwe onderlaag en een nieuwe toplaag in asfalt zodat het fietsverkeer tussen Asse en Ternat veiliger en vlotter kan verlopen.

Situeringskaart Edingsesteenweg Asse onderhoud fietspaden

Timing en impact?

Laatste aanpassingen in voorjaar 2021

De werken werden afgerond in de zomer van 2020. In het voorjaar van 2021 vinden er nog enkele laatste aanpassingen plaats aan de fietspaden, ter hoogte van enkele zijstraten. Veel hinder zullen die werken niet meer veroorzaken.