Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud fietspaden op Edingsesteenweg

Onderhoud fietspaden op Edingsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N285

UPDATE 24/7/2020: op 8 juli werd de weg opnieuw volledig opengesteld, nadat de aannemer het fietspad in de rijrichting van Asse centrum afwerkte. Op 3 augustus worden de werken hervat. Vanaf dan zal de Edingsesteenweg opnieuw afgesloten worden voor alle verkeer in de rijrichting van Asse. Tegen het einde van de maand augustus zullen de werken volledig afgewerkt zijn.  

Wat en waarom?

Edingsesteenweg afgewerkt fietspad richting Asse

Onderhoud fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in de zomer van 2020 een onderhoud uit van de fietspaden op de Edingsesteenweg (N285) over een afstand van ongeveer 3 kilometer, tussen het rondpunt met de Industrielaan en de aansluiting op de Brusselsesteenweg (N9) in het centrum van Asse. Deze onderhoudswerken worden uitgevoerd in afwachting van een volledige herinrichting, van gevel tot gevel, van de Edingsesteenweg die momenteel in een studie onderzocht wordt door Wegen en Verkeer.

Fietspaden in rode asfalt in beide richtingen

Bij het onderhoud worden de klinkers op het fietspad verwijderd en de boordstenen vervangen. De berm zal worden afgegraven en waar nodig worden er herstellingen uitgevoerd aan de te behouden boordstenen. Het fietspad krijgt een nieuwe onderlaag en een nieuwe toplaag in asfalt zodat het fietsverkeer tussen Asse en Ternat veiliger en vlotter kan verlopen.

Situeringskaart Edingsesteenweg Asse onderhoud fietspaden

Timing en impact?

Uitvoering in zomer 2020

Volgens de huidige planning starten de werken begin juni 2020. De werken worden gefaseerd aangepakt. Eerst werken we ongeveer drie weken aan de fietspaden in de richting van Asse, daarna opnieuw ongeveer drie weken aan de fietspaden in de richting van Ternat.

UPDATE: De aannemer is gestart met het fietspad aan de kant waar het verkeer richting Asse-centrum rijdt. Aanvankelijk was het de bedoeling deze fietspaden af te werken in de week van 22 juni en de week erop te starten aan de andere kant. Doordat het vernieuwen van de fietspaden meer tijd heeft gekost dan verwacht, is de weg pas volledig opengesteld op 8 juli. Vanaf 3 augustus, tot het einde van de maand, zal de aannemer de werken hervatten. In deze tweede fase zal hij de fietspaden in de rijrichting van Ternat aanleggen. Om die werken te kunnen uitvoeren, zal de steenweg opnieuw volledig afgesloten worden voor al het verkeer in de rijrichting van Asse centrum.

Hinder voor omwonenden (Edingsesteenweg tussen Industrielaan en  Rampelberg/Muurveld)

 • Wanneer er aan de kant van uw woning gewerkt wordt, zal tijdelijk inrit van uw woning niet toegankelijk zijn met de wagen. 
 • Gedurende die periode bent u genoodzaakt ergens anders te parkeren.
 • Wanneer dit het geval is, wordt u hier via een aparte brief van op de hoogte gebracht. 
 • De werfzone is enkel toegankelijk vanuit Asse richting Ternat. Wie vanuit Ternat komt, moet de omleiding volgen via de Essenestraat.
 • Dierenkliniek De Morette en brasserie De Koekoek blijven steeds bereikbaar. 

Hinder voor het verkeer 

 • Autoverkeer
  • Van begin juni tot midden juli wordt de Edingsesteenweg afgesloten voor het verkeer richting Asse. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Essenestraat naar de Brusselbaan/Gentsesteenweg (N9) om zo het centrum van Asse te bereiken. 
  • Het verkeer vanuit Asse richting Ternat kan wel gebruik maken van de Edingsesteenweg. 
 • Fietsers
  • Voor het fietsverkeer richting Asse wordt een kortere, lokale omleiding voorzien via Louwijn, Moretteweg, Heedstraat, Asbeekstraat en Putberg om zo de Brusselsesteenweg (N9) te bereiken. 
 • Openbaar vervoer
  • Ook voor het busverkeer wordt een omleiding voorzien. Meer informatie hierover vindt u op de website van de lijn www.delijn.be

 

Omleidingen onderhoud fietspaden N285 Asse Edingsesteenweg