Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud asfalt en fietspaden ring rond Leuven

Onderhoud asfalt en fietspaden ring rond Leuven

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R23

Wat en waarom?

Herstellingen aan wegdek Leuvense ring

In de winter loopt het wegdek vaak schade op door koude en vriesweer. Elk voorjaar voert een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer op verschillende locaties asfalteringswerken uit om de schade te herstellen. In april, mei en juni is dit het geval op verschillende locaties rond de Leuvense ring.

Werken op zes verschillende locaties

De werken vinden plaats in april, mei en juni 2020, verspreid over zes verschillende locaties. De werken gebeuren hoofdzakelijk ‘s avonds en 's nachts. De werken kunnen daardoor sneller uitgevoerd worden en veroorzaken minder hinder voor het verkeer. Dit betekent wel dat de werken geluidshinder kunnen veroorzaken voor omwonenden.

Overzichtskaart van de 6 locaties van asfalteringswerken in mei en juni op de Leuvense ring

Timing en impact?

Waar werken we wanneer?

Achtereenvolgens worden de Tervuursevest/Kapucijnenvoer, de Den Boschsingel, het Joanna-Maria Artoisplein, de Parkpoort en de Tiensepoort aangepakt. De werken gebeuren grotendeels ‘s avonds en ‘s nachts om minder verkeershinder te veroorzaken. Asfalteringswerken zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Mogelijke wijzigingen in de planning door slecht weer en eventuele afsluitingen en omleidingen worden per zone geactualiseerd en zijn terug te vinden in de rechterkolom van deze pagina (aparte tabs).