Overslaan en naar de inhoud gaan

Omvormen van parkeerstrook naar bredere fietspaden langsheen de Robert Schumanlaan

Omvormen van parkeerstrook naar bredere fietspaden langsheen de Robert Schumanlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N267

Wat en waarom?

Betere fietsvoorzieningen op de Robert Schumanlaan en vernieuwing rijweg

Tussen het op- en afrittencomplex van Zemst (11) aan de snelweg E19 en het kruispunt van de Tervuursesteenweg (N227) worden op de Robert Schumanlaan (N267) alle parkeerstroken ingenomen in het voordeel van fietsers. In overleg met de gemeente Zemst worden de verschillende parkeerstroken langsheen de Robert Schumanlaan omgevormd tot een breder, vrijliggend fietspad van 1, 75m breed. Waar mogelijk wordt het fietspad in beide richtingen ook afgeschermd door een vangrail. In de richting van Hofstade wordt de rechter rijstrook voor verkeer richting Elewijt een flink stuk ingekort, zodat er ruimte kan gemaakt worden voor het fietspad. De volledige rijweg op dit traject krijgt ook een nieuwe laag asfalt.

Druk op de groene pijl en bekijk de aanklikbare iconen met meer info. Je kan in- en uitzoomen op de kaart.

Huidige fietspad op de Robert Schumanlaan

Het smalle fietspad wordt aan beide zijden breder en waar mogelijk afgescheiden door een vangrail.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

Deze verbeteringen werden medegefinancierd door de Europese Unie, en maken deel uit van het herstelplan ‘Vlaamse Veerkracht’ van de Vlaamse Regering. In het kader van dat plan werd 130 miljoen euro extra vrijgemaakt voor veilige fietspaden langs gewestwegen, bovenop de reguliere investeringen van Wegen en Verkeer in fietsinfrastructuur. Zo krijgt het fietsnetwerk in Vlaanderen meer vorm en wordt fietsen veiliger en comfortabeler, zodat morgen nog meer mensen voor de fiets kiezen.

                                                     

Timing en impact?

Aanpassingen verkeerslichtenregeling

In het najaar van 2023 zal aan de op- en afritten de regeling van de verkeerslichten nog veiliger gemaakt worden voor de fietsers.  

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier