Overslaan en naar de inhoud gaan

Omvormen van parkeerstrook naar bredere fietspaden langsheen de Robert Schumanlaan

Omvormen van parkeerstrook naar bredere fietspaden langsheen de Robert Schumanlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N267

Wat en waarom?

Betere fietsvoorzieningen op de Robert Schumanlaan en vernieuwing rijweg

Tussen het op- en afrittencomplex van Zemst (11) aan de snelweg E19 en het kruispunt van de Tervuursesteenweg (N227) worden op de Robert Schumanlaan (N267) alle parkeerstroken ingenomen in het voordeel van fietsers. In overleg met de gemeente Zemst worden de verschillende parkeerstroken langsheen de Robert Schumanlaan omgevormd tot een breder, vrijliggend fietspad van 1, 75m breed. Waar mogelijk wordt het fietspad in beide richtingen ook afgeschermd door een vangrail. In de richting van Hofstade wordt de rechter rijstrook voor verkeer richting Elewijt een flink stuk ingekort, zodat er ruimte kan gemaakt worden voor het fietspad. De volledige rijweg op dit traject krijgt ook een nieuwe laag asfalt.

Druk op de groene pijl en bekijk de aanklikbare iconen met meer info. Je kan in- en uitzoomen op de kaart.

Huidige fietspad op de Robert Schumanlaan

Het smalle fietspad wordt aan beide zijden breder en waar mogelijk afgescheiden door een vangrail.

Timing en impact?

Na het zomers bouwverlof worden in de beide rijrichtingen op bepaalde plaatsen nog vangrails geplaatst tussen de rijweg en het fietspad. Eind 2022 / begin 2023 zal aan de op- en afritten de regeling van de verkeerslichten nog veiliger gemaakt worden voor de fietsers.  

Vanaf maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli:

  • Wordt het fietspad van de E19 richting Hofstade ter hoogte van de rechtste afslagstrook richting Elewijt aan de Tervuursesteenweg (N227) vrijliggend gemaakt. De rechtse afslagstrook wordt in functie van het fietspad mee korter gemaakt. De bestaande vangrail wordt dan opgebroken, zodat er ruimte is voor de freeswerken.  Aansluitend wordt gestart met de aanleg van de fundering van het vrijliggend fietspad.
  • Ook in de richting van Zemst wordt er een breder fietspad gefreesd.
  • Aansluitend wordt in beide richtingen voor de fietspaden én de rijweg nieuwe asfaltverharding aangelegd.

Robert Schumanlaan een week niet toegankelijk:

Om snel en veilig te kunnen werken zal de Robert Schumanlaan (N267) tussen het complex E19 en het kruispunt met de Tervuursesteenweg (N227) en de Trianonlaan (N267) volledig afgesloten worden. Het complex met de E19 en het kruispunt met de Tervuursesteenweg blijven wel open voor verkeer.

Er gelden volgende omleidingen voor:

  • Fietsers: via de Tervuursesteenweg (N227) zuidelijk en de Damstraat (N270).
  • Autoverkeer: via de Tervuursesteenweg (N227) zuidelijk, Vilvoordsesteenweg - Peeterslaan (N278), Luchthavenlaan (N211), Woluwelaan (R22), en Mechelsesteenweg (N1).
  • Verkeer +3,5 ton richting Brussel komende van de N1 (westelijk): Mechelsesteenweg (N1), Woluwelaan (R22), Luchthavenlaan (N211), A1 (E19).
  • Verkeer +3,5 ton richting Brussel komende van de N26 (oostelijk):  Tervuursesteenweg (N227) zuidelijk, Vilvoordsesteenweg - Peeterslaan (N278), Luchthavenlaan (N211), A1 (E19).
  • Verkeer +3,5 ton richting Mechelen komende van de N26 (oostelijk):  Tervuursesteenweg (N227) noordelijk, Brusselsesteenweg (N1),  A1 (E19).

Festivals

De aannemer houdt rekening met de festivals van Werchter en Perk die mee op deze route liggen. Belangrijk: de rijrichting naar Rock Werchter (Hofstade) zal ten laatste op donderdagvoormiddag 30 juni opengesteld worden.

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website