Noordlaan: aanleg fietspad

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2018 -2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in het voorjaar 2019 het fietspad langs de Noordlaan (N744) verder afwerken. Het laatste ontbrekende gedeelte enkelrichtingsfietspad vanaf de Gelierseweg richting Wiemesmeer-centrum zou rond eind april 2019 klaar zijn. De verkeershinder tijdens de werken blijft beperkt. 

Na een aanslepende grondverwervingsprocedure kan dit project uiteindelijk toch worden afgewerkt. Deze afrondende fase gaat om 200 meter ontbrekend fietspad vanaf de Gelierseweg. In deze boszone komt een breed vrijliggend enkelrichtingsfietspad. Dat zal aansluiten bij het in 2018 aangelegde fietspad verderop. Tussen het nieuwe fietspad en de rijweg ligt een groenberm. 

Ook het fietsoversteekpunt aan de Gelierseweg en Bornestraat wordt op de Noordlaan nog voorzien van nieuwe verlichting. 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer buiten de spitsuren

De voorbereidende rooiwerken starten op 4 maart 2019, waarna de nutsmaatschappijen aansluitend aan de leidingen werken tot het einde van de maand. Vanaf eind maart tot eind april vinden de infrastructuurwerken aan het nieuwe fietspad plaats. Deze gebeuren voornamelijk buiten de bestaande wegenis, waardoor de hinder voor het verkeer beperkt blijft. Wanneer nodig voor de veiligheid, kan de aannemer buiten de spitsuren gebruik maken van tijdelijke verkeerslichten, die beurtelings verkeer toelaten. 

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde in 2018 al de fietspaden en de bushaltes op het andere gedeelte van de Noordlaan in Wiemesmeer, vanaf de Boekweitstraat.  

Schrijf in op de nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wil blijven, kan u zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief via de knop rechts boven deze pagina.