Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe wegverharding in centrum Perk

Nieuwe wegverharding in centrum Perk

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N227

Wat en waarom?

450 meter kasseien vervangen door beton

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in de zomer van 2022 in het centrum van Perk. De kasseien op de Tervuursesteenweg (N227), tussen de kruispunten met de Kampenhoutsesteenweg en de Sint-Jannekensstraat, worden verwijderd en vervangen door een betonnen wegverharding.

Uitgewassen beton
In plaats van kasseien komt er een wegverharding in uitgewassen beton. Bij deze techniek wordt de bovenste laag van de cementpap weggehaald zodat de steentjes zichtbaar worden. Dit oogt niet alleen mooier, het zorgt ook voor minder geluidsoverlast.

De kasseien in het centrum zijn in slechte staat. Er zijn putten in het wegdek, wat het gevaarlijk maakt voor fietsers. De stenen zorgen ook voor geluidshinder.

Timing en impact?

Werken van start op 1 augustus

Wegen en Verkeer start vanaf maandag 1 augustus met de werken op de Tervuursesteenweg. Volgens de huidige planning duren de werken ongeveer vier weken, tot eind augustus. Tijdens de werken is de Tervuursesteenweg volledig afgesloten voor fiets- en autoverkeer. Zowel bewoners als klanten van handelaars kunnen de Tervuursesteenweg, tussen de kruispunten met de Kampenhoutsesteenweg en de Sint-Jannekensstraat, enkel te voet bereiken

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers kunnen langs de werfzone blijven wandelen. 
  • Fietsers volgen een tijdelijke omleiding in beide richtingen via de Sint-Jannekensstraat, Hondenbergweg en Kampenhoutsesteenweg.
  • Openbaar vervoer: door de werken zijn er ook mogelijke vertragingen en wijzigingen op de buslijnen 225, 280, 515, 681 en 682. Voor de meest actuele informatie over de hinder, raadpleeg je voor je vertrek best delijn.be/nl/routeplanner.
  • Autobestuurders volgen een tijdelijke omleiding in beide richtingen via de Vilvoordsesteenweg (N278), Peeterslaan, Sint-Martinuslaan, Noordstraat, Peutiesesteenweg, Luchthavenlaan (N211) en de Haachtsesteenweg (N21).

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website