Nieuwe paddentunnels in Kasteelstraat in Kruisem

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 10 februari 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte op maandag 10 februari met herstellingswerken in de Kasteelstraat (N437) in Kruisem. De aannemer vervangt zes paddentunnels, die de gewestweg dwarsen. Voor de veiligheid wordt de Kasteelstraat afgesloten en rijdt het verkeer om in de beide richtingen.  De werken duren twee weken.

Vervangen paddentunnels in Kasteelstraat

Vanaf maandag 10 februari is de aannemer gestart met het vervangen van 6 paddentunnels in de Kasteelstraat in Kruisem. Hij werkt tussen de kruispunten met de Lozerstraat en de Passionistenstraat. Omdat elke tunnel de rijweg over de volledige breedte dwarst, moet de rijweg volledig dicht. De werken zullen twee weken duren. Het aanleggen van paddentunnels onder een weg helpt padden bij het oversteken van anders dodelijke wegen

Timing

Vanaf 10 februari gedurende twee weken

Verkeerssituatie 

  • Het verkeer van Kruishoutem rijdt om via de Appelhoekstraat, Hoogrechemstraat, Kloosterstraat. Verkeer van Ouwegem richting Kruishoutem wordt omgeleid via de Lozerstraat, Wijkhuizestraat en de Passionistenstraat. De Appelhoekstraat, Hoogrechemstraat en de Lozerstraat tot de Wijkhuizestraat wordt tijdelijk éénrichting.
  • Zwaar verkeer (+3,5ton) vanuit de Nazarethsesteenweg richting centrum Kruishoutem wordt omgeleid via de Ouwegemsesteenweg, N60 en de Deinzestraat. Het zwaar verkeer vanuit het centrum Kruishoutem richting Lozer wordt omgeleid via de Nieuwstraat, N35 en de Boeregemstraat.
  • Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de vrijliggende fietspaden.