Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor Kortenbergsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

,

Weg

A19
R8

Wat en waarom?

Vervangen betonplaten naar asfalt

Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt de laatste betonverharding van de Kortenbergsesteenweg naar een asfaltverharding ter hoogte van de rotonde aan Skeyes. Het wegdek krijgt over een afstand van 70 meter een opknapbeurt tussen de rotonde van de Tervuursesteenweg (N227) en het kruispunt met de Gorislaan en Mulslaan in Steenokkerzeel.

De aannemer breekt eerst de oude betonplaten uit en maakt de weg bouwrijp. Nadien wordt een nieuwe onderfundering en fundering aangelegd met nieuwe straatkolken. Als laatste ingreep krijgt de  Kortenbergsesteenweg een nieuwe opbouw in asfalt en wegmarkering.

Timing en impact?

Afgesloten werfzone: 3 weken omleiding voor lokaal verkeer 

De asfalteringswerken duren maximaal drie weken. De aannemer werkt vanaf maandag 10 juni overdag tussen 8u en 17u. Om veilig en kwalitatief te kunnen werken wordt de werfzone van de Kortenbergsesteenweg afgesloten tussen de rotonde aan ‘Skyes’ op de Tervuursesteenweg en het kruispunt met de Gorislaan en Mulslaan.

Planning in een notendop:

  • Week van maandag 10 juni: Uitbreken betonplaten tot op de fundering en grondwerken
  • Week van 17 juni: nieuwe onderfundering en fundering - moet volledig uitharden - en plaatsen van nieuwe straatkolken.
  • Week van 24 juni: nieuwe opbouw in asfalt en markeringswerken

Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden

Hinder voor weggebruikers: Kortenbergsesteenweg afgesloten

  • Voetgangers en fietsers: kunnen in de werfzone het voetpad/fietspad blijven gebruiken, maar mogen de Kortenbergsesteenweg tijdens het asfalteren niet oversteken. Wandel tot het einde van de werfzone om de straat te kruisen.

     
  • Openbaar vervoer: De dienstregeling van De Lijn kan hinder ondervinden door de werken. Raadpleeg delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut) om uw reis met buslijn 91 vooraf goed te plannen.

     
  • Gemotoriseerd verkeer: Rijdt in beide richtingen via Nossegem: via de Tervuursesteenweg, Mechelsesteenweg, Leuvensesteenweg, Stationsstraat, Mechelsesteenweg

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier