Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor een deel van het op- en afrittencomplex Aarschot aan de E314

Nieuwe laag asfalt voor een deel van het op- en afrittencomplex Aarschot aan de E314

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

Wat en waarom?

Vanaf maandagochtend 25 oktober (6u.) tot vrijdagochtend 29 oktober (6u.) vernieuwt Wegen en Verkeer op de E314 een aantal op- en afritten aan het complex nr. 22 Aarschot. Het wegdek aan het op- en afrittencomplex in Aarschot naar de snelweg E314 kan een opknapbeurt gebruiken. De aannemer verwijdert telkens de oude bovenste laag asfalt en brengt een nieuwe laag en markeringen aan. Lokaal kunnen er nog kleine aanpassingswerken uitgevoerd worden tijdens de freeswerken.

Timing en impact?

Overzicht asfaltwerken overdag en ‘s nachts in de week van 25 oktober

Vanaf maandagochtend 25 oktober (6u.) tot vrijdagochtend 29 oktober (6u.) vernieuwt Wegen en Verkeer op de E314 een aantal op- en afritten aan het complex nr. 22 Aarschot. Per werkfase wordt de op- of afrit gedurende 1 of twee dagen overdag en/of ‘s nachts afgesloten. Er wordt hoofdzakelijk aan de op- en afritten richting Brussel gewerkt. Enkel vanaf donderdagavond 28 oktober (20u.) tot en met vrijdagochtend 29 oktober (6u.) wordt er aan de oprit richting Lummen gewerkt.

Wanneer een van de op- en afritten afgesloten zijn, gelden er omleidingen via het complex van Holsbeek (nr. 21) of wordt het verkeer via de korte oprit van Aarschot richting Brussel geleid. Tijdens de werken is een van beide opritten richting Brussel altijd open. De afrit Aarschot richting Limburg blijft volledig open voor verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht de eerste drie dagen vooral lokale hinder en vertraging voor wie vanuit Aarschot richting Brussel wil rijden.

 • Maandag 25 en dinsdag 26 oktober lange oprit Aarschot richting Brussel: werken overdag van 6 uur tot 22 uur.
  Maandag 25 en dinsdag 26 oktober wordt er overdag aan de lange oprit E314 richting Brussel vanuit Rillaarsebaan gewerkt. De oprit wordt afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via de Steenweg op Sint-Joris-Winge/Rijksweg (N223) naar de korte oprit van de E314.
   
 • Woensdag 27 oktober (6u. - 21u.) afrit Aarschot richting Brussel [deze uren zijn aangepast op 26/10, er wordt hier dus niet zoals voorheen vermeld van 6u 's ochtends tot donderdagochtend 6u. gewerkt]
  s’ Ochtends wordt er gestart met de freeswerken om aansluitend over te gaan op het uitvoeren van de asfaltering en markering. Lokaal zal er af en toe extra hinder zijn, omdat de aannemer tussen 10u. en 17u. de trage rechterrijstrook af en toe zal moeten innemen. Dit is om veiliger te werken, omdat de frees- en asfalteringswerken van deze afrit tot aan de aansluiting met de E314 lopen. De afrit zelf wordt afgesloten en weggebruikers worden omgeleid naar het complex van Holsbeek (nr. 21) om een keerbeweging te maken richting Lummen om daar de afrit naar Aarschot te nemen. Na deze werken wordt de afrit op woensdagavond opnieuw geopend.
   
 • Donderdagavond 28 oktober (20u.) tot vrijdagochtend 29 oktober (6u.) oprit Aarschot richting Lummen
  Op een avond en nacht worden de frees-, asfalt- en markeringswerken uitgevoerd. De oprit wordt afgesloten en weggebruikers blijven omgeleid naar het complex van Holsbeek (nr. 21) om daar de snelweg E314 richting Lummen te nemen.

IN KAART

Klik op de groene knop om de aanklikbare kaart te bekijken.