Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing & impact

Timing & impact

Status

Gestart

Plaats

Weg

N406
N47
N17

Renovatie Scheldebrug

Van maart tot eind dit jaar renoveren we de Scheldebrug. 

 

WOV Scheldebrug Mechelse Poort

 

Sinds het bouwverlof werken we aan de rijhelft richting Grembergen. Het verkeer rijdt over één rijstrook in elke richting.

Fietsers worden naar de overkant van de weg geleid naar het nieuwe dubbelrichtingsfietspad. Ook voetgangers kunnen langs deze kant over de brug wandelen. De trappen naar de brug, aan de kant richting Grembergen, worden tijdens de werken afgesloten.

Deze werken zullen afgerond zijn tegen zaterdag 4 december. Vanaf dan kan het verkeer terug normaal verlopen. 

Werken aan het kruispunt

In november 2020 dienden we de aanvraag tot omgevingsvergunning in. De procedure om een aannemer aan te stellen is lopende. Een precieze startdatum voor de werken is er nog niet omdat deze belangrijke werf goed afgestemd moet worden met de lopende werven in de buurt. 

De werken aan het kruispunt zelf kunnen, omwille van de hinder die ze zullen veroorzaken voor het verkeer, niet starten voor de werken aan de Zeelsebaan klaar zijn. Het is onze ambitie om de werken in het voorjaar van 2022 aan te vatten.

Samen met het stadsbestuur bekijken we nog wanneer we de werken aan de Mechelsesteenweg, van de Mechelse Poort tot de rotonde Hoogveld aanpakken.