Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaats aan kruispunt Kraankindersstraat met Dok Zuid (R40) in Gent

Nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaats aan kruispunt Kraankindersstraat met Dok Zuid (R40) in Gent

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R40

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is op maandag 13 september gestart met de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Gentse Stadsring ter hoogte van het kruispunt van de Kraankindersstraat met Dok Zuid (R40).

Wat en waarom?

Nieuwe fiets-en voetgangersoversteekplaats

Ter hoogte van de Kraankindersstraat komt een gloednieuwe oversteekplaats met middeneiland om de stadsring (R40) op een veilige manier te kunnen dwarsen. De oversteekplaats komt er om de verbinding te maken met het nieuwe dubbelrichtingsfietspad langs de Handelsdokkaai. Later zal deze oversteekplaats aansluiten op de fietsbrug die op deze locatie gepland is over het dok.

 

toekomstplan

Wat houden de werken in?

De huidige middenberm die afgesloten is met betonnen rijbaanafscheidingen wordt opengesteld. Er worden verhoogde middeneilandjes aangelegd zodat fietsers en voetgangers indien nodig veilig kunnen wachten of rusten tijdens de oversteek. Verder zal de aansluiting van de Kraankindersstraat gewijzigd worden waardoor de huidige uitrit voor wagens gereserveerd wordt voor een dubbelrichtingsfietspad. Ter hoogte van het nieuwe zebrapad gaat het voetpad verlaagd worden.

 

Timing en impact?

  • De werken gebeuren in verschillende fasen zodat het verkeer op de stadsring (R40) altijd over één rijstrook beschikt in elke richting.
  • De Kraankindersstraat wordt afgesloten van de stadsring. Het verkeer van en naar de Kraankindersstraat rijdt om via de Ham, die tijdelijk dubbelrichting wordt gemaakt. 
  • De fietsers richting Dok Noord rijden om via het nieuwe dubbelrichtingsfietspad
  • Fietsers richting Dampoort rijden rond via de Ham, de Regattenlaan, de Zonder-Naamstraat en de Metselaarsstraat.

 

fietsomleidingsplan