Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe asfaltlaag voor rijweg en fietspaden op Mechelsesteenweg in Nossegem

Nieuwe asfaltlaag voor rijweg en fietspaden op Mechelsesteenweg in Nossegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N227

Wat en waarom?

700 meter nieuwe asfaltlaag

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in september op de Mechelsesteenweg (N227) in Nossegem. We vernieuwen over een afstand van 700 meter de asfaltverharding van de rijbaan en de aanliggende fietspaden, tussen het kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2) en de Erpsestraat. Het 200m aanliggend stuk fietspad ligt tussen de Namenstraat en de Hubert Wauteletstraat in de richting van Nossegem. Het verhoogd fietspad in klinkers in beide rijrichtingen blijft gewoon behouden.

Timing en impact?

Werken vanaf dinsdag 13 september

De werken kunnen bij goede weersomstandigheden uitgevoerd worden op een 4-tal dagen. De werkvergunning is aangevraagd voor 2 weken, van dinsdag 13 tot zondag 25 september. Zo heeft de aannemer een extra week de tijd om de werken later te starten of af te ronden bij zware regenval. Asfalteringswerken zijn nu eenmaal gevoelig aan de weersomstandigheden.

Verkeershinder 

 • Voetgangers: er wordt niet gewerkt op de voetpaden, dus voetgangers kunnen langs de werfzone blijven wandelen. Opgelet: Tijdens het asfalteren en na het aanbrengen van de kleeflaag tot de aan het afkoelen van het asfalt, is het ten zeerste afgeraden om de steenweg over te steken, omdat de substantie aan schoenen blijft kleven. Voor de voetgangers is het dan aangeraden om aan het begin van de werfzone ter hoogte van het kruispunt met de Leuvensesteenweg of aan het einde van de werfzone, ter hoogte van het station Nossegem aan de Erpsestraat over te steken.
   
 • Fietsers: zullen grotendeels op het klinkerfietspad kunnen blijven rijden. Op de Mechelsesteenweg tussen het kruispunt met de Namenstraat/Joseph D’Hondtstraat en de Hubert Wauteletstraat is het fietspad aanliggend met de rijweg.  Vanaf dit kruispunt wordt aan fietsers gevraagd om af te stappen en het laatste stukje tot aan het kruispunt met de Van Espenlaan (kant oneven huisnummers) met de fiets aan de hand te voet af te leggen (ongeveer een 250m).
   
 • Openbaar vervoer: Op dit gedeelte van de Mechelsesteenweg zijn er geen haltes en rijden er geen bussen voorbij. Actuele info over de dienstregeling van De Lijn vindt u altijd via: www.delijn.be/routeplanner
   
 • Station Nossegem: het station van Nossegem blijft bereikbaar te voet en met de fiets. De parking tegenover het station, gelegen op de Mechelesesteenweg, zal tijdens de werken niet kunnen gebruikt worden. De parking achter het station aan de Perronstraat blijft wel bereikbaar.
   
 • Autoverkeer: tijdens de werken wordt de Mechelsesteenweg volledig afgesloten in beide richtingen. Het verkeer kan de omleiding richting Kortenberg volgen via de rotonde aan de Tervuursesteenweg (N227) in Steenokkerzeel naar de Kortenbergsesteenweg. Een aantal eenrichtingsstraten die op de werfzone uitkomen worden hiervoor tijdelijk tweerichting gemaakt. In deze straten geldt dan ook tot het einde van de werken een parkeerverbod, zodat auto's vlot in beide richtingen kunnen doorrijden:
  • Hubert Wauteletstraat

  • Joseph D’Hondtstraat

  • Pachthofstraat

  • Burggrachtstraat

 • Zwaar verkeer +3,5 ton wordt via de snelweg E40 en de Brusselse ring (R0) omgeleid.
   
 • Bereikbaarheid bewoners: Voor omwonenden wordt de werfzone alleen afgesloten tijdens de werkuren tussen 07:00 en 18:00. Buiten de werkuren is het dus wel mogelijk om met de auto tot aan je woning te rijden, behalve na het aanbrengen van de kleeflaag tot de aan het afkoelen van de asfalt.

Tot begin september werken in Wezembeek-Oppem

In augustus 2022 werkt Wegen en Verkeer ook verderop de Mechelsesteenweg in Wezembeek-Oppem. Ook hier wordt de Mechelsesteenweg helemaal afgesloten en moet je een omleiding volgen. Meer over deze werken op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier