Nieuw fiets- en voetpad langs Turnhoutsebaan (N112) in Wijnegem

Regio
Gemeente
Weg
Datum 13 november tot midden december 2018

Vanaf 13 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fiets- en voetpad van de Turnhoutsebaan (N112) tussen de grens met Schilde en ‘De Groene Slager’ in de richting van Wijnegem/Antwerpen. 

Nieuw fiets- en voetpad

Vorig jaar heeft AWV het fietspad van de Turnhoutsebaan richting Schilde gedeeltelijk vernieuwd. Nu wordt ook het fietspad aan de overzijde aangepakt. Het huidige fietspad in klinkers is verouderd en niet erg comfortabel voor fietsers. Tussen de grens met Schilde en ‘De Groene Slager’ wordt een nieuw fietspad aangelegd in asfalt. Dat zal aangenamer zijn om over te fietsen. Ook het voetpad wordt ineens mee vernieuwd.

Timing en hinder

De werken starten op 13 november en zullen duren tot midden december.

De verkeerssituatie tijdens de werken ziet eruit als volgt:

  • Doorgaand verkeer richting Schilde heeft steeds doorgang op de Turnhoutsebaan (N112). Verkeer komende van Schilde richting Wijnegem/Antwerpen wordt omgeleid via de Houtlaan (N12) en de ’s Gravenwezelsteenweg. Op de Houtlaan zal er geen hinder zijn, maar afslaan richting de Turnhoutsebaan is tijdens de werken niet mogelijk.

    Bovenstaande kaart kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 
     
  • Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, zij het dat verkeer komende van Schilde de omleiding moet volgen om tot aan de woningen of handelszaken in de werfzone te geraken.
  • Verkeer komende uit de zijstraat Helenalei kan aan het kruispunt met de Turnhoutsebaan enkel rechts afslaan richting Schilde. Het kruispunt van de Hippolyte Meeùsstraat met de Turnhoutsebaan blijft in beide richtingen open (behalve op 3 en 4 december).
  • Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van het fietspad aan de overzijde.

  • Bussen van De Lijn worden tijdens de werken omgeleid. De haltes in de werfzone zullen tijdelijk afgeschaft worden. Meer info over de aangepaste dienstregeling op www.delijn.be.

Lokale bereikbaarheid 

Woningen en handelszaken in de werfzone blijven tijdens de werken maximaal bereikbaar. Enkel tijdens bepaalde werkzaamheden zoals het trekken van de betonnen rand van het fietspad of het aanleggen van het asfalt zullen inritten tijdelijk moeilijk of niet bereikbaar zijn met de wagen. Bewoners en handelaars worden hiervan tijdig ingelicht door de aannemer.

Weersgevoelig

Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest recente informatie is steeds beschikbaar op deze webpagina.