Nieuw dubbelrichtingsfietspad langs Ekersesteenweg (N114) in Ekeren

Regio
Gemeente
Weg
Datum 14 oktober 2019 - midden februari 2020

Op 14 oktober 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van het fietspad langs de Ekersesteenweg (N114). Het fietspad aan de kant Oude Landen wordt vernieuwd en omgevormd tot een vrijliggend, dubbelrichtingsfietspad. De werken zullen ongeveer vier maanden duren.

Veilige fietsverbinding tussen Ekeren en Stad

De Ekersesteenweg is een belangrijke verbindingsweg tussen Ekeren en de stad Antwerpen, niet enkel voor het autoverkeer maar ook voor fietsers. Aan de kant van de woonwijk Rozemaai is de stad bezig met de aanleg van een enkelrichtingsfietspad dat voor een deel door de wijk loopt. Aansluitend start het agentschap aan de kant van de Oude Landen met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad dat is afgescheiden van het autoverkeer door een groenstrook. Het huidige fietspad in klinkers maakt plaats voor een veilig en comfortabel fietspad in asfalt.

Start werken Oude Landen midden oktober

Op 14 oktober start het agentschap met vernieuwing van het fietspad langs de Oude Landen. In de eerste maand zullen de nutsmaatschappijen nog aan de slag gaan om leidingen te verplaatsen, daarna start de eigenlijke aanleg van het fietspad. Er wordt gewerkt van aan de A12 tot aan de verbinding tussen de Steenstraat en de De Beukelaerlaan. De werken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot midden februari 2020.

Hinder en bereikbaarheid

Tijdens de werken geldt volgende verkeerssituatie:

  • Fietsers rijden dubbelrichting op het nieuwe fietspad aan de overzijde van de straat. De verkeerslichten op de kruispunten worden hieraan aangepast.
  • Gemotoriseerd verkeer richting Ekeren rijdt op één rijstrook. Vanaf de F. Verbieststraat wordt de De Beukelaerlaan afgesloten in de richting van Ekeren tot aan de verbinding tussen de De Beuckelaerlaan en de Steenstraat. Verkeer wordt omgeleid via de Steenstraat.
  • Gemotoriseerd verkeer richting Noorderlaan kan op de Ekersesteenweg blijven rijden.
  • Enkele haltes van De Lijn zullen tijdens de werken niet bediend worden. De reizigers worden doorverwezen naar de bestaande haltes ‘P&R Luchtbal’ en ‘Ekeren Markt’.

Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.