Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw asfalt op N455 in Sint-Laureins

Nieuw asfalt op N455 in Sint-Laureins

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N455

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 15 maart met de grondige heraanleg van de Vlamingstraat, Sint-Janspolderdijk en Sint-Margrietestraat (N455) over een afstand van 3,7 km. Dit zal in twee fasen gebeuren en alle verkeer zal een omleiding moeten volgen in beide richtingen. De werken zullen ongeveer 6 maanden duren en zullen klaar zijn in september 2021.

Wat en waarom?

De gewestweg is in zeer slechte staat. Voor een beter wegcomfort en meer veiligheid wordt het wegdek van de Vlamingstraat/Sint-Janspolderdijk/Sint-Margrietestraat (N455) volledig opgebroken en heraangelegd in asfalt. De werfzone loopt van de Groeneweg tot aan het kruispunt met de Sint-Margrietestraat in de eerste fase. In de tweede fase, voorzien eind juni, pakt de aannemer de Sint-Margrietestraat (N455) aan tot de Groenendijk. Het einde van de werken is voorzien in het najaar.

Timing en impact?

Om de hinder zoveel als mogelijk te beperken werkt de aannemer in twee fasen. 

Fase 1: van 15 maart tot augustus 2021

  • De N455 is afgesloten vanaf de Groeneweg tot aan het kruispunt met de Sint-Margrietestraat.
  • Het autoverkeer richting Sint-Margriete rijdt om via Eerstestraat, Kleemhoek, Hoogte, Moerstraat, Sint-Jansstraat en Sint-Janspolderdijk.
  • Het autoverkeer richting Eeklo rijdt om via Sint-Janspolderdijk, Sint-Jansstraat, Moerstraat, Hoogte, Kruiskenstraat en  Vaakweg. 
  • Fietsers rijden om via de Dorpstraat, Moershoofde, Kantijne, Langeweg, Hontseindestraat, Kloosterstraat en Groenstraat in de beide richtingen. Na fase 1 gaat de rijweg tussen de Groeneweg en de Sint-Margrietestraat terug open.

 

 

 

omleidingsplan

Fase 2: augustus - september 2021

De aannemer werkt op de Sint-Margrietestraat (N455) vanaf het kruispunt met Sint-Janspolderdijk tot aan Groenendijk. Bij de heraanleg van het wegdek daar wordt een lokale omleiding voorzien. 

plan fase 2