N9: nieuwe asfalt op de N9 in Eeklo

Regio
Gemeente
Weg
Datum van 6 augustus tot eind augustus

Op dinsdag 6 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de N9 in Eeklo. Er komt er een nieuw wegdek in asfalt voor meer rijcomfort. Tegelijkertijd wordt de wegmarkering aangepast om de veiligheid te verbeteren. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken bewust gedaan in een verkeersluwere periode (zomervakantie). De werken duren tot aan de start van het schooljaar.

Veiligere N9

Het wegdek van de steenweg is aangetast door spoorvorming. De aannemer legt een nieuwe onderlaag en toplaag in asfalt vanaf de ovonde tot en met het kruispunt met de Zuidmoerstraat. Het kruispunt Markt met Boelare zit niet in de werfzone en blijft open. In totaal wordt een anderhalve km van de steenweg vernieuwd. Tussen de Eikelstraat en de ovonde is er nu één rijstrook per rijrichting. Dit verlengen we nu tot aan de Pastoor De Nevestraat, in beide richtingen.  Fietspaden worden vrijliggend en voortaan gescheiden door een schrikstrook tussen de Desiré Goethalsstraat en de René Vermaststraat. Tot slot komt er een gevleugeld zebrapad ter hoogte van de Raamstraat/Kaaistraat. 

Timing

De werken starten op 6 augustus en zijn klaar voor begin van het schooljaar. De timing is afhankelijk van weersomstandigheden.

Hoe rijdt het verkeer?

De aannemer werkt in twee fasen, één fase per rijrichting. 

Fase 1: vanaf 6 augustus

De aannemer op het zuidelijke deel van de N9.  

  • Alle zijstraten ten zuiden van de N9 zijn afgesloten van de N9.
  • Het verkeer richting Maldegem kan langs de werfzone blijven rijden.
  • Het verkeer richting Gent rijdt om via de Heilig Grafstraat, Zandvleuge, Vrombautstraat, Kriekmoerstraat en de Oostveldstraat.
  • Het verkeer van Zomergem richting Gent rijdt om via Boelare en de Vrombautstraat naar Gent.
  • Fietsers rijden gedurende de twee fasen om via  H. Grafstraat, Zandvleuge, Opeisingstraat, langs de spoorlijn en de Oude Gentweg in twee richtingen.

Fase 2: vanaf 19 augustus

De aannemer werken op het noordelijke deel van de steenweg.

  • Het verkeer richting Gent kan nu langs de werfzone passeren. 
  • Het verkeer richting Maldegem rijdt nu om via de Oostveldstraat, Kriekmoerstraat, Vrombautstraat, Zandvleuge en de Heilig Grafstraat. 
  • Fietsers rijden gedurende de twee fasen om via  H. Grafstraat, Zandvleuge, Opeisingstraat, langs de spoorlijn en de Oude Gentweg in twee richtingen.