Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer fietscomfort langs de Rijkestraat (N454) in Zottegem

Meer fietscomfort langs de Rijkestraat (N454) in Zottegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N454

Wat en waarom?

In Oost-Vlaanderen heeft AWV ondertussen al een tiental fietsprojecten gerealiseerd. Ook dit jaar worden er nog tientallen zones aangepakt. Binnenkort werken we in uw buurt aan veilige en comfortabele fietspaden en tegelijk vernieuwen we ook de bushaltes. 

De aannemer vervangt de fietspaden in klinkers langs beide zijden van de gewestweg (N454) vanaf het kruispunt van de Slijpstraat door het centrum Strijpen tot aan de Pastoriestraat. De fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag en worden comfortabeler over een zone van anderhalve kilometer. Waar mogelijk worden de fietspaden ook breder.

Timing en impact?

De werken starten op woensdag 14 september en duren een anderhalve maand. We werken afwisselend links en rechts van de gewestweg. Tijdens de eerste fase (2-3 weken) werken we op de rijrichting Zwalm. In de tweede fase (2-3 weken) wordt er gewerkt op de rijrichting Zottegem. De timing van de werken is sterk weersafhankelijk.

Hoe rijdt het verkeer?

  • Fietsers rijden om via de Bostmolenstraat, de Slijpstraat, Molenhoek, de Krommestraat , Traveins, Meileveld en de Pastoriestraat, of omgekeerd.
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem kan steeds langs de werfzone blijven passeren. Het verkeer richting Zwalm rijdt om via de Beugelstraat, de Provinciebaan (N46), de Noordlaan (N415) en de Zuidlaan (N416) in Zwalm. 
  • Ook het openbaar vervoer volgt deze omleidingen. Alle info op de www.delijn.be of aan de haltes zelf.

 

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit