Overslaan en naar de inhoud gaan
Kruispunt Rassel waar nieuwe verkeerslichten komen tijdens de asfalteringswerken

Meer comfort voor fietsers en onderhoud rijweg op Steenweg op Brussel / Kaasmarkt / Windberg

Fasering en hinder

Fasering en hinder

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N290

Werken in drie fasen tot eind oktober

De aannemer werkt volgens de huidige planning in drie fasen vanaf dinsdag 25 mei tot eind oktober 2021 aan de fietspaden en rijweg tussen kruispunt Rassel tot voorbij de Vierwindenlaan:

  • Fase 1: werken richting Brussel vanaf 25 mei tot half augustus 
  • Fase 2: werken richting Merchtem vanaf half augustus tot eind oktober
  • Fase 3: asfalteringswerken rijweg vanaf 18 tot en met 22 oktober (afhankelijk van weer)

Tijdelijk fietsen in dubbelrichting aan de overkant

Fietsers in Wemmel op de Windberg worden per fase naar de overkant geleid om tijdelijk in dubbele richting te blijven fietsen. In de eerste fase is dat aan de kant richting Brussel. Wanneer daar het bredere fietspad klaar is - vanaf half augustus - en er aan de andere kant gewerkt wordt richting Merchtem, worden ze naar het nieuwe fietspad geleid. De aannemer plaatst extra borden om fietsers erop attent te maken dat er op het smalle fietspad tegenliggers kunnen rijden.

Openbaar vervoer

Voor het busverkeer richting Merchtem verandert er niets. Enkel voor bussen die richting Wemmel rijden worden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst tussen het begin van de werken (grens Wemmel / Merchtem) en de steenweg op Merchtem. Deze lichten kunnen bediend worden door middel van een toegangscode, zodat bussen komende van Merchtem via de steenweg op Merchtem en  Rassel tot aan de Kaasmarkt kunnen rijden. De Lijn zorgt voor extra tijdelijke haltes indien nodig op de steenweg op Merchtem. De snelste weg van punt a naar punt b met de bus tijdens onze werken? Stippel je route uit met de routeplanner van De Lijn. Maak een profiel aan en schrijf je in voor een nieuwsbrief op maat voor jouw route of installeer de app van De Lijn

Richting van Brussel naar Merchtem blijft open voor autoverkeer

Tijdens de eerste 2 fasen van de werken kan het doorgaand verkeer vanuit Brussel altijd richting Merchtem blijven rijden op het rijvak dat opengesteld is. Enkel tijdens de derde fase van de asfalteringswerken, die slechts 3 tot 5 dagen duurt, zal de steenweg volledig afgesloten worden en geldt er een omleiding voor beide richtingen

Omleiding voor verkeer vanuit Merchtem naar Brussel

Voor de omleiding van het verkeer richting Brussel vanuit Merchtem heeft Wegen en Verkeer een grote omleiding moeten inlassen via de Brusselsesteenweg (N290) en de Wolvertemse-Merchtemsesteenweg (N211). In Wolvertem kunnen autobestuurders de snelweg A12 oprijden om zo alle mogelijke bestemmingen (Brusselse ring, Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wemmel) te bereiken:

  • Het doorgaand verkeer wordt omgeleid vanuit de Brusselsesteenweg via de Nieuwelaan en de Kardinaal Sterckxlaan naar de A12 in Meise.
  • Zwaar vervoer +3,5 T wordt omgeleid vanuit de Brusselsesteenweg via de rotondes van Dooren, de Wolverstemsesteenweg (N211) richting A12 in Meise.