Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer comfort voor de fietsers langs de Hamsesteenweg (N470) in Dendermonde en Dendermondsesteenweg (N470) in Hamme

Meer comfort voor de fietsers langs de Hamsesteenweg (N470) in Dendermonde en Dendermondsesteenweg (N470) in Hamme

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N470

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 23 november met het vernieuwen van de fietspaden langs de Hamsesteenweg (N470) in Dendermonde en de Dendermondsesteenweg (N470) in Hamme. Voor een beter comfort en de veiligheid worden de fietspaden heraangelegd in asfalt.  Er gelden verschillende omleidingen. De asfaltwerken duren één week en zijn weersafhankelijk dus de planning kan nog wijzigen. 

Wat en waarom?

De aannemer pakt de fietspaden aan vanaf de rotonde aan de Hamsesteenweg (N470) in Dendermonde en verder aan de Dendermondsesteenweg in Hamme tot het kruispunt met de Dendermondsesteenweg (N470) en de Rijksweg (N41). Voor een beter comfort wordt het fietspad in beton op grondgebied Dendermonde vervangen door asfalt over een afstand van 700m. Op grondgebied Hamme wordt het asfalt van het fietspad vervangen door een nieuwe laag en dit over een lengte van ongeveer 1 km. De werken starten op dinsdag 23 november en duren één week. Asfaltwerken zijn weersafhankelijk dus de planning kan wel nog wijzigen.

Timing en impact?

  • Fietsers in de beide richtingen worden omgeleid via de fietssnelweg langs de Rijksweg (N41), de Zandvoortstraat en de Oude Molenstraat. 
  • Voetgangers hebben doorgang aan de zijde waar niet gewerkt wordt.
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Dendermonde wordt omgeleid via het kruispunt met de Dendermondsesteenweg (N470) en de Rijksweg (N41).
  • Het verkeer in de andere richting kan langs de werfzone rijden. 

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit