Machelen: onderhoud brug Sint-Martinuslaan over E19

Regio
Gemeente
Weg
Datum Maart t.e.m. juli 2020 (voorlopige planning)

UPDATE 3/3/2020: De renovatiewerken aan de brug van de Sint-Martinuslaan (N278) over de E19 in Machelen zullen beginnen in april. Door de weersomstandigheden is de start van de werken opgeschoven van half maart naar begin april. Zodra er een specifieke startdatum gekend is, leest u dat op deze website.

Wegen en Verkeer plant een grondige renovatie van de brug van de Sint-Martinuslaan (N278) over de E19 in Machelen. De boven- en onderkant van de brug worden vernieuwd. Ook worden er nieuwe fietspaden aangelegd bovenop de brug. Volgens de huidige planning gaan de werken van start in maart 2020. 

Grondige renovatie brug Sint-Martinuslaan (N278)

In Machelen loopt de Sint-Martinuslaan (N278) over de E19. Deze brug is toe aan vernieuwing. Wegen en Verkeer voert in 2020 een grondige renovatie uit van de boven- en onderkant van de brug. Bovenop de brug wordt de waterdichte laag op de rijweg afgebroken en vernieuwd. De fietspaden worden opnieuw aangelegd. Aan de onderkant van brug wordt het beton hersteld en gereinigd. De onderkant van de brug krijg ook een nieuwe beschermlaag.

Timing en hinder

Volgens de huidige planning starten de werken half maart 2020. Ze duren ongeveer 4 maanden, tot en met juli 2020. Tijdens de werken wordt het fiets- en autoverkeer omgeleid. De routes van deze omleidingen worden momenteel opgesteld. Zodra we hier meer nieuws over hebben, zullen we dit bekendmaken via deze webpagina en met brieven aan de omwonenden.