Leuven: Vernieuwen fietspaden en rijweg van de Naamsesteenweg (N251) tussen snelweg E40 tot voorbij het kruispunt met de Duivenstraat in Blanden (Oud-Heverlee)

Weg
Datum zomer 2020 - najaar 2020

Update 15/11/2019: Omwille van vergunningsproblemen verschuift de start van de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer op de Naamsesteenweg naar alle waarschijnlijkheid naar de zomerperiode van 2020. Voorafgaand aan deze werken zal de Stad Leuven werken uitvoeren op de Waversebaan. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in het voorjaar van 2020 met het vernieuwen van de fietspaden en de rijweg van de Naamsesteenweg (N251) in Leuven vanaf de E40 tot voorbij het kruispunt met de Duivenstraat in Blanden, deelgemeente van Oud-Heverlee. De fietspaden langs de rijweg worden over een lengte van 2 km vernieuwd, zodat ze vlot aansluiten op de bestaande fietsroutes in de omgeving. Ook de toplaag van de rijweg wordt vernieuwd. Volgens de huidige planning zullen de werken ongeveer een half jaar duren. 

Vlaamse overheid werkt aan het Meerdaalwoud

De afgelopen jaren heeft de Vlaamse overheid verschillende werken uitgevoerd in de omgeving van het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee en Leuven. Zo is er een ecoduct over de Expresweg (N25) aangelegd. Wegen en Verkeer investeerde reeds in een fiets- en voetgangersbrug, een 500m verwijderd van het nieuwe tweede ecoduct. Wegen en Verkeer neemt nu ook het fietspad en de rijweg van de Naamsesteenweg (N251) tussen de E40 tot voorbij de Duivenstraat in Blanden, Oud-Heverlee onder handen. In totaal is dat vier kilometer aan vernieuwde fietspaden (2 x 2 km aan beide zijden) en twee kilometer aan structureel onderhoud van de rijweg.

Fietsverbindingen in en rond het Meerdaalwoud

Vernieuwen fietspaden en rijweg van Naamsesteenweg

De werken starten in het voorjaar van 2020. De fietspaden worden opnieuw aangelegd en comfortabeler gemaakt voor fietsers. Ook komt er in beide richtingen een haagje tussen de rijweg en de fietspaden. Daarnaast wordt ook de bovenste asfaltlaag van de rijweg vernieuwd en worden er nieuwe boordstenen geplaatst. Samen met de werken aan de Naamsesteenweg zal Wegen en Verkeer ook een gedeelte van de Parnassusdreef (tussen de Naamsesteenweg en het kruispunt met de Banhagestraat) vernieuwen. 

Werken starten in voorjaar 2020

Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden aan de Naamsesteenweg ongeveer een half jaar duren. Zodra er meer bekend is over de fasering en hinder voor het verkeer tijdens de werkzaamheden, zullen we hierover communiceren via deze webpagina en met brieven aan de omwonenden.