Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Grote Ring x Universiteitslaan: aanleg tram- en bustunnel

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

R71
N702

Voetgangers en fietsers

In november 2020 startte de aannemer met de aanleg van de definitieve fietspaden. Het tijdelijke fietspad langs het Provinciehuis is hierdoor niet meer beschikbaar. Fietsers volgen tot het einde van de werken (voorjaar 2021) een omleiding via de Bosstraat.

Ligt je bestemming in de werfzone?

  • De Via Media en het bioscoopcomplex blijven met de fiets bereikbaar via de omleiding (Bosstraat - Kiezelstraat).
  • De Universiteitslaan oversteken kan ter hoogte van de Via Media, via een tijdelijke oversteekplaats met drukknop
  • Via het fietspad langs de Japanse Tuin, blijft ook Park H bereikbaar.

Vanaf maandag 15 februari 2021 voeren we een laatste rioleringsaanpassing uit ter hoogte van het Provinciehuis en de Bosstraat. De ventweg aan KBC en de Bosstraat zijn tot midden maart niet toegankelijk vanaf de Grote Ring (R71). Hierdoor wijzigt de gekende fietsomleiding tijdelijk. Fietsers rijden via de Maastrichtersteenweg en Nieuwe Steenweg richting de Bosstraat of omgekeerd. Verder blijven de fietsomleidingen ongewijzigd.

R71 Provinciehuis Bosstraat onderbroken

Gemotoriseerd verkeer

Sinds november 2020 rijdt gemotoriseerd verkeer over de nieuwe, definitieve rijweg op de Grote Ring (R71) en op de Universiteitslaan - Koning Boudewijnlaan (N702). Enkel op het zuidelijke deel van de Grote Ring, ter hoogte van het Provinciehuis en het Rijksadministratief Centrum, werken we nog de middenberm van af. Hier geldt nog tot het voorjaar van 2021 een tijdelijke verkeerssituatie met een asverschuiving.

Openbaar vervoer

De tijdelijke bushaltes ‘Provinciehuis’ bevinden zich ter hoogte van het Provinciehuis en de parking van Park H. Plan je route op www.delijn.be.