Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Grote Ring x Universiteitslaan: aanleg tram- en bustunnel

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

R71
N702

Voetgangers en fietsers

Te voet of met de fiets gebruik je tijdens de 2de fase (juli ‘19 > juni ‘20) het fietspad langs het Provinciehuis. Nadien volg je een omleidingsroute via de Bosstraat. Wel kan je in de laatste fase al via de nieuwe tunnel van en naar het Provinciehuis.

Ligt je bestemming in de werfzone?

  • De Universiteitslaan oversteken kan via een tijdelijke oversteekplaats met drukknop. Voetgangers en fietsers kunnen de werken in de Trichterheideweg (vanaf 3 juli) bovendien altijd passeren.
  • De Via Media en het bioscoopcomplex blijven met de fiets bereikbaar: ofwel via de omleiding, of (tijdens fase 2) via het fietspad langs het Provinciehuis.
  • Via het fietspad langs de Japanse Tuin, blijft ook Park H bereikbaar.
R71xN702: omleiding fiets

Openbaar vervoer

Net als autoverkeer rijden bussen van De Lijn gedurende de herinrichting over tijdelijke wegen rond de werfzone. Voor de reiziger verandert er weinig. De bushaltes ‘Provinciehuis’ bevinden zich sinds 10 juli 2020 weer ter hoogte van het Provinciehuis en de parking van Park H.

Gemotoriseerd verkeer

Autoverkeer kan de werken in alle richtingen passeren langs een netwerk van tijdelijke wegen rondom de werfzone. Autoverkeer van en naar Diepenbeek rijdt op tijdelijke wegen in de bermen ten noorden en zuiden van de Universiteitslaan.

Het kruispunt Trichterheideweg-Via Media oversteken is sinds eind februari 2020 niet meer mogelijk. De Trichterheideweg is vanaf 3 juli tot midden augustus volledig onderbroken ter hoogte van de Universiteitslaan. Verkeer van en naar de Trichterheideweg en Park H rijdt via de Singel en de Sasstraat. De aansluiting van de Via Media is vanaf 10 juli klaar, de rijbewegingen van en naar de zijstraat blijven wel beperkt tot rechts-in en rechts-uit. Naar verwachting zijn alle rijbewegingen op het kruispunt Via Media-Trichterheideweg vanaf midden augustus weer mogelijk.

R71: situering werfzone Trichterheideweg update 10/7

Op de Grote Ring rijdt autoverkeer voorbij de werfzone via tijdelijke wegenis aan de buitenzijde van de ringweg (ter hoogte van het Provinciehuis en Park H). 

Verkeer van en naar Hasselt centrum rijdt over een volledig nieuwe, tijdelijke weg langsheen de Japanse Tuin en parking Hawaï.

R71xN702: parking Hawaii
R71xN702: verkeer Grote Ring

Park H en Via Media

De Trichterheideweg is vanaf 3 juli onderbroken ter hoogte van de Universiteitslaan. Evenementensite Park H blijft bereikbaar vanuit Hasselt via de toegang op de Grote Ring (Gouverneur Verwilghensingel). Via de Sasstraat is de Trichterheideweg altijd toegankelijk.

R71xN702: omleiding Trichterheideweg

De aansluiting van de Via Media op de Universiteitslaan is vanaf 10 juli klaar, de rijbewegingen van en naar de zijstraat blijven wel beperkt tot rechts-in en rechts-uit. De bioscoopsite blijft bovendien bereikbaar via de tijdelijke aansluiting met de Kiezelstraat.