Koning Albertlaan en Heerstraat : Herstellingen wegdek

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorjaar 2019

Update 08/04/2019:
De uitvoering van de werken is voorzien tussen 15 en 18 april 2019. Opgelet overdag voor omleiding richting Hamont en parkeerverbod in de werfzone. Ook de zijstraten Groenstraat en Stationsstraat zijn overdag niet bereikbaar van een naar de gewestweg.

 In de loop van het voorjaar 2019 zal de aannemer het wegdek van de Koning Albertlaan en de Heerstraat gedurende 2 dagen herstellen op een aantal plaatsen tussen de Vonderstraat en de spoorwegbrug. Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, gebeuren de werken tussen 08.30 uur en 18uur. 

Voor het verkeer van Overpelt richting Hamont-Achel geldt tijdens de werkzaamheden een omleiding via de Vonderstraat, Slagmolenstraat, Stationsstraat, Spoorwegstraat en Boseind. In de omgekeerde richting blijft de gewestweg open. 

Tijdens de werkuren zullen de Groenstraat en de Stationsstraat ook afgesloten zijn ter hoogte van de Heerstraat. Deze straten blijven bereikbaar via een lokale omleiding. 

Bereikbaarheid woningen en handelszaken

Doordat het verkeer steeds in één richting kan blijven rijden, blijven alle woningen en handelszaken te allen tijde bereikbaar. 

Parkeerverbod

Om de werkzaamheden op een vlotte en veilige manier uit te kunnen voeren, zal er tijdens de werkuren een volledig parkeerverbod gelden langs de Heerstraat tussen de Stationsstraat en de spoorwegbrug. Tussen het kruispunten met de Vonderstraat en de Stationsstraat zal enkel aan de zijde richting Hamont een parkeerverbod gelden. 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.