Kessel-Lo: aanpassingen aan bushaltes langs de Diestsesteenweg (N2)

Regio
Gemeente
Weg
Datum Februari 2020

UPDATE 19/02/2020: Momenteel werkt een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer aan twee bushaltes: de halte 'H. Hartkerk' (richting Leuven) en de voormalige halte 'H. Hartkerk' (richting Diest). Volgens de huidige planning duren de werken aan beide bushaltes tot begin maart 2020. 

Veiligere situatie voor fietsers op de Diestsesteenweg

Om de veiligheid voor fietsers te verbeteren, voert Wegen en Verkeer aanpassingen uit aan enkele bushaltes op de Diestsesteenweg. De bushaltes ‘H. Hartkerk’ (richting Leuven) en ‘Park Heuvelhof’ (richting Leuven) worden aangelegd met een verhoogd opstelperron van ca. 20 centimeter hoog. Het fietspad ter hoogte van deze haltes wordt heraangelegd zodat het in de toekomst een veilige manier achter de bushalte doorloopt, in plaats van ervoor. De bussen zullen bij deze twee haltes voortaan halte houden op de rijweg. Ten slotte wordt er ook gewerkt aan de voormalige halte ‘H.Hartkerk’ (richting Diest). Deze halte is niet meer in dienst en wordt omgevormd tot in totaal vijf parkeervakken voor kortparkeren. 

De huidige situatie aan de halte ‘H. Hartkerk’ in de richting van Leuven. In de toekomst zal de bus halte houden op de rijweg en loopt het fietspad achter het busperron door.     

 

Timing en hinder

Volgens de huidige planning start een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer vanaf begin februari 2020 met werken aan twee van de drie bushaltes: de halte 'H. Hartkerk' (richting leuven) en de voormalige halte 'H. Hartkerk' (richting Diest). De werken zullen ongeveer 1 maand duren. 

Bushalte 'H. Hartkerk’ richting Diest ter hoogte van Carrefour Expres

 • Hinder: Plaatselijk 1 rijstrook ingenomen om werken uit te voeren, werken vinden plaats tussen 9u00 en 15u30 
  • Autoverkeer: beurtelings verkeer langs de werfzone
  • Fietsers en voetgangers: veilige doorgang langs werfzone door middel van bakens

Bushalte 'H. Hartkerk’ richting Leuven

 • Hinder: Werken uitgevoerd op pleintje achter bushalte
  • Autoverkeer: op bepaalde tijdstippen beurtelings verkeer langs de werfzone
  • Fietsers en voetgangers: veilige doorgang achter de bushalte 

Bushalte ‘Park Heuvelhof’ (richting Leuven)

 • Timing: nog niet bekend (2020)