Herstellingswerken op R4-Binnenring in Gent

Regio
Gemeente
Weg
Datum van 26 november tot januari 2019

Drie werfzones op de binnenring zijn afgewerkt. De werken van de vierde werfzone zijn uitgesteld naar het voorjaar 2019. We houden u op de hoogte van zodra de nieuwe datum gekend is. 

 
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft in december enkele dringende herstellingswerken uitgevoerd op drie plaatsen op de R4-Binnenring in Gent. Een laatste werfzone kan pas na de winter gebeuren.  

Wat houden de werken in?

De aannemer voert op vier verschillende plaatsen een betonherstelling uit op de R4-Binnenring in Gent:
 
  • De werfzone ter hoogte van de Gestichtstraat is afgewerkt en opengesteld voor het verkeer.
  • De werfzone net voorbij de afrit naar de Snepkaai is ook klaar. De weg is op dinsdagmorgen 4/12 terug opengesteld voor het verkeer.
  • Een derde werfzone tussen de op- en afrit naar het station/Pegoudlaan (Flanders Expo en E40) en de afrit naar de Snepkaai is klaar. 
  • Werken uitgesteld naar voorjaar 2019: de vierde werfzone loopt van de op- en afrit van en naar de Drongensesteenweg over een afstand van 1.6 km. Daar moeten we een scheur herstellen in het wegdek met asfalt. De aannemer zal telkens een zone van ongeveer 100 meter innemen en opschuiven als de zone afgewerkt is. Aan de werfzone zal het verkeer over één versmalde rijstrook moeten. De werken waren oorspronkelijk gepland op 15/12 maar worden nu uitgesteld naar het voorjaar 2019. We houden u op de hoogte van zodra de nieuwe datum gekend is. 

Hoe rijdt het verkeer?

  • Het verkeer op de R4-binnenring richting Zelzate rijdt lokaal over één rijstrook.
  • Alle op- en afritten blijven open.