Herstellingswerken op R4-Binnenring in Gent

Regio
Gemeente
Weg
Datum van 26 november tot half december 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert dringende herstellingswerken uit op drie plaatsen op de R4-Binnenring in Gent. Het verkeer richting Zelzate rijdt daar over één rijstrook in plaats van twee. De werken zijn gestart op 25 november. De eerste twee werfzones moeten afgerond zijn tegen 4 december. Tot dan moet het verkeer rekening houden met ernstige hinder, zeker tijdens de spitsuren. De derde zone start normaal gezien op 14/12 na de ochtendspits. De uitvoering kan enkel bij voldoende goed weer.  

Wat houden de werken in?

De aannemer voert op vier verschillende plaatsen een betonherstelling uit op de R4-Binnenring in Gent:
 
  • De werfzone ter hoogte van de Gestichtstraat is afgewerkt en opengesteld voor het verkeer.
  • De werfzone net voorbij de afrit naar de Snepkaai is ook klaar. De weg is op dinsdagmorgen 4/12 terug opengesteld voor het verkeer.
  • Een derde werfzone bevindt zich tussen de op- een afrit naar het station/Pegoudlaan (Flanders Expo en E40) en de afrit naar de Snepkaai. Ook hier is een betonherstelling nodig. De start van de werken is voorzien op vrijdagmorgen 14/12, na de ochtendspits, en de werken moeten maandagmorgen 17/12, voor de ochtendspits afgerond zijn. De timing is afhankelijk van het weer en kan nog wijzigen.
  • De laatste werfzone loopt van de op- en afrit van en naar de Drongensesteenweg over een afstand van 1.6 km. Daar herstellen we een scheur in het wegdek met asfalt. De werken zijn voorlopig gepland op zaterdag 15/12. De aannemer zal telkens een zone van ongeveer 100 meter innemen en opschuiven als de zone afgewerkt is. Aan de werfzone zal het verkeer over één versmalde rijstrook moeten. 

Hoe rijdt het verkeer?

  • Het verkeer op de R4-binnenring richting Zelzate rijdt lokaal over één rijstrook.
  • Alle op- en afritten blijven open.