Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op de Gentweg (N42b) in Herzele

Herstellingswerken op de Gentweg (N42b) in Herzele

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N42b

Op maandag 8 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken aan de Gentweg (N42b) in Herzele. Voor een beter wegcomfort en de veiligheid van de weggebruiker vernieuwt de aannemer het wegdek in asfalt. Tijdens de werken zal het auto- en fietsverkeer richting een omleiding moeten volgen.  Deze werken duren drie weken maar zijn sterk weersafhankelijk. 

Wat en waarom?

De aannemer start met herstellingswerken op de Gentweg (N42b) in Herzele Hij herstelt verschillende zones op de gewestweg. Voor een beter rijcomfort wordt het asfalt afgefreesd en voorzien van een nieuwe toplaag. De werken duren drie weken. Asfaltwerken zijn weersafhankelijk en de planning kan nog wijzigen.

Timing en impact?

  • De fietsers volgen een omleiding in de beide richtingen via de Rotonde N42/Langestraat, de Langestraat, de Tweekerkenstraat, de Rodestraat , de Wijnhuizestraat, Pijpketel, de Armstraat , Vinkenhoek en de Assestraat.
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Wetteren kan langs de werfzone blijven rijden. Het verkeer richting Geraardsbergen rijdt om via de rotonde Langestraat, de Langestraat (N454), de Godveerdegemstraat, de Jasmijnlaan, de Tweekerkenstraat (N454a), de Kloosterstraat (N462), Smissenhoek, Gaverland, Luiveld en de Assestraat tot aan het kruispunt met de N42.
  • De Schipstraat is afgesloten en het verkeer richting Herzele rijdt om via de Steenhuizestraat, de Holmanstraat, Kloosterberg, de Eikestraat en de  Brusselbaan (N8). 
  • Het zwaar verkeer (+7,5 ton) richting Geraardsbergen wordt omgeleid via N42, N46 en de N8.