Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken aan het wegdek van de Kortrijkstraat (N453)

Herstellingswerken aan het wegdek van de Kortrijkstraat (N453)

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Weg

N453

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 27 september met herstellingswerken aan het wegdek van de Kortrijkstraat (N453) in Wortegem-Petegem. Voor de veiligheid vernieuwt de aannemer op verschillende plaatsen het wegdek. Het verkeer vanuit Oudenaarde kan de werfzone passeren, het verkeer in de andere richting volgt een omleiding. De werken zullen twee weken duren. 

Wat en waarom?

Om de veiligheid te verbeteren vernieuwt de aannemer het wegdek van de Kortrijkstraat in beide richtingen over een afstand van 800 meter. Hij herstelt op 12 verschillende locaties de fundering en de toplaag in asfalt. De werken duren twee weken en zijn weersgevoelig. 

Timing en impact?

  • Het autoverkeer van Oudenaarde richting Kerkhove kan langs de werfzone passeren. Het verkeer richting Oudenaarde rijdt om via de N8.  
  • Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Driesstraat, de Zonnestraat en de Oudenaardseweg richting Oudenaarde.
  • Fietsers rijden om in beide richtingen via de Driesstraat, de Krauwelstraat, het Petegemplein, de Sint-Martinusstraat en de Beerstraat. 
  • Ook het openbaar vervoer volgt een omleiding in beide richtingen via het kruispunt met de Heerbaan en de Zonnestraat, de Lindestraat, de Clemmenstraat, de Eekhoutstraat en de Beerstraat.