Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingen aan op- en afrittencomplex in Zwijnaarde

Herstellingen aan op- en afrittencomplex in Zwijnaarde

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E40
E17

Vier bruggen van het op- en afrittencomplex in Zwijnaarde gaan in 2023 en 2024 op de schop. De vier bruggen zijn aan vernieuwing toe en worden een voor een grondig gerenoveerd. Zowel de bovenkant als de onderkant van de brug worden aangepakt. De werken zullen in verschillende fasen verlopen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Wat en waarom?

De komende jaren worden vier bruggen van het op- en afrittencomplex in Zwijnaarde grondig gerenoveerd. De aannemer zal de brugopbouw volledig vernieuwen: Er komt een nieuw wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen en vangrails. Ook aan de onderzijde van de bruggen voert de aannemer herstellingen uit en aansluitend komt er nog een beschermende laag. Er wordt gewerkt in vier fasen om hinder te milderen.

Het gaat om deze vier viaducten:

  • viaduct West: afrit E40 richting Oostende naar de E17 richting Kortrijk
  • brug West: afrit E17 richting Kortrijk naar de E40 richting Brussel
  • viaduct Oost: afrit E40 richting Brussel naar de E17 richting Antwerpen
  • brug Oost: afrit E17 richting Antwerpen naar de E40 richting Oostende

Timing en impact?

De werken zullen in vier fasen verlopen. De werken zijn gepland in het voorjaar van 2023 en lopen tot eind 2024. Elk van de vier armen van het kruispunt zal drie maanden onderbroken worden. Doorgaand verkeer zal moeten omrijden via de R4 via Sint-Denijs-Westrem, Merelbeke en Destelbergen. Meer info wordt gecommuniceerd van zodra gekend.