Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling wegdek Kortrijksesteenweg (N43) Gent

Herstelling wegdek Kortrijksesteenweg (N43) Gent

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N43

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal binnenkort herstellingen uitvoeren aan het wegdek van de Kortrijksesteenweg (N43) in Sint-Denijs-Westrem.

Wat en waarom?

We vervangen twee kapotte betonplaten en een verzakte straatkolk ter hoogte van de aansluiting van de Derbystraat en tankstation Q8 en ter hoogte van huisnummer 1048 op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem. De werken vinden plaats op de rijstroken richting Deinze. Op de rijrichting Gent wordt niet gewerkt.  De herstellingen zijn nodig voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers. 

 

Timing en impact?

De werken starten op 13 oktober voor de ochtendspits en duren tot 21 oktober na de avondspits. Er zal een aantal dagen geen activiteit zichtbaar zijn op de werf terwijl de signalisatie opgesteld blijft. Dit is om het beton de tijd te geven uit te harden alvorens er verkeer over te sturen.  

Verkeerssituatie

- Fietsers in de richting van Deinze rijden om via de Derbystraat en de Putkapelstraat. Fietsers in de richting van Gent ondervinden geen hinder
- Gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen langs de werf maar meestal slechts over één rijstrook in elke richting.
- Lokaal verkeer dat wil uitrijden uit de zijstraten die in de werfzone liggen moeten in sommige gevallen een omleiding volgen:

  • De toegang tot de Derbystraat is afgesloten. Verkeer van en naar de Derbystraat rijdt om via de Putkapelstraat.
  • Verkeer uit Maaltemeers en de Armand Bourdonlaan kan enkel rechts afslaan richting de Sterre en moet daar keren.
  • Verkeer uit de AS Adventure, Q8 kan enkel rechts afslaan richting Deinze en moet keren aan het op- en afrittencomplex. 

De handelszaken, woningen en de school blijven bereikbaar.