Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van de Woluwelaan

Partners werken Woluwelaan

Partners werken Woluwelaan

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R22

Samenwerking tussen 6 partners

Wegen en Verkeer werkt samen met Fluvius, projectontwikkelaar Uplace, FARYS, Regie der Gebouwen en de gemeente Machelen om de projecten op en in de omgeving van de Woluwelaan goed op elkaar af te stemmen.

Logo van Wegen en Verkeer

Agentschap Wegen en Verkeer

Wegen en Verkeer werkt aan een betere en veiligere doorstroming van het verkeer op de drukke verkeersas van de Woluwelaan (R22). De Woluwelaan wordt heraangelegd vanaf het kruispunt met de Haachtsesteenweg (in Diegem) tot aan het kruispunt met de Kerklaan (in Machelen). Het verkeer zal er na afloop van de werken vlotter kunnen wisselen tussen de Woluwelaan, de E19 en de Ring rond Brussel. Bovendien verbetert Wegen en Verkeer de veiligheid en de leefbaarheid van de omgeving door de bouw van een tunnel en de aanleg van vrijliggende fietspaden. Het Agentschap realiseert dit in vier deelprojecten tot eind 2023.

Logo van Fluvius

Fluvius

Fluvius vernieuwt de nutsleidingen (gas, elektriciteit) in verschillende straten in Machelen en omgeving, ter voorbereiding van de vele infrastructuurprojecten die de komende jaren op de planning staan.

Het logo van BROEKLIN

BROEKLIN

BROEKLIN is een circulaire werkwinkelwijk langs de Woluwelaan in Machelen, in de schaduw van het viaduct van Vilvoorde. Het is een plek om te werken, winkelen en ontspannen zoals je in een stadswijk doet. De grote stadshallen van BROEKLIN verwijzen naar het industriële verleden van de site en bieden plaats aan opleidingscentra, KMO-units, kantoren, maakwinkels en zelfs aan stadslandbouw. Door hen samen te brengen op één site stimuleert BROEKLIN de korte keten economie. Bovendien krijgt ook de circulaire economie er alle kansen en worden de gebouwen opgetrokken volgens circulaire bouwprincipes. Met een specifiek rewilding-programma in het grote BROEKLIN-park zal de natuur er ten volle kunnen floreren. Het Huis voor de Kunsten biedt tot slot een experimentele omgeving voor verschillende kunstvormen. BROEKLIN wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Uplace.

> Ontdek meer over dit project

Logo van Regie der Gebouwen

Regie der Gebouwen

De federale overheid bouwt momenteel  een gevangeniscomplex in Haren, op een terrein van 15 hectare dat grenst aan de Witloofstraat en de Kuregemstraat. Om dit complex vlot te bereiken wordt onder meer een ontsluitingsweg naar de Woluwelaan aangelegd. Een  deel van de Witloofstraat wordt ook heraangelegd  en de wandel- en fietsweg ‘Keelbeekweg’  wordt omgeleid en opnieuw ingericht.

> Ontdek meer over dit project

Gemeente Machelen, Farys en Agentschap Ondernemen

In de Kerklaan, de Rittwegerlaan, de Beaulieustraat, de Nieuwbrugstraat en de Nijverheidsstraat zal Farys in opdracht van de gemeente Machelen een nieuw wegdek en voet- en fietspaden heraanleggen. Indien nodig, wordt de riolering vernieuwd. Beide partijen houden rekening met de inplanting van het toekomstige treinstation.

Situeringskaart: samenwerken met verschillende partners rond de Woluwelaan