Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van de Woluwelaan

Fasering deelproject 2

Fasering deelproject 2

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R22

Werken bestaan uit vijf fases

De herinrichting van de Woluwelaan start volgens de huidige planning in het najaar van 2020.

De werken tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de Henri Rampelbergstraat bestaan uit 5 grote fases. Bij elke fase vindt u hieronder een kaart waar het principe van de werken en de mogelijke verkeerssituaties worden weergegeven. Bij de start van de uitvoering in het najaar van 2020 wordt de hinder van elke fase in het tabblad Actuele hinder in detail uitgelegd. Wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief, wordt per fase ook op de hoogte gehouden van de stand van zaken van de werken.

Fase 1: Toegangs- en ontsluitingswegen bedrijven langs Woluwelaan 

Om ervoor te zorgen dat de bedrijven die nu ook via de Woluwelaan ontsluiten toegang hebben tot hun domein, legt Wegen en Verkeer in een eerste fase van de werken de nodige ontsluitingswegen aan.

R22 Herinrichting Woluwelaan - fase 1

Fase 2: Riolerings- en wegenwerken op het rijvak richting Diegem, van aan de Beaulieustraat tot aan de Haachtsesteenweg (N21) 

Heraanleg riolering en vervolgens wegenwerken met de aanleg van een busbaan in de rijrichting van Diegem (voor busverkeer in beide richtingen tussen Diegem en Vilvoorde), vrijliggende fiets- en voetpaden en een herindeling van de rijweg. Deze fase start op 11 januari 2021. 

R22 Herinrichting Woluwelaan - fase 2

Fase 3: aanleg van tunnel op weghelft rijrichting Vilvoorde 

De derde fase start met de bouw van de tunnel (op het rijvak richting Vilvoorde), van ongeveer vlak voor de toekomstige aansluiting met de Ring rond Brussel tot net voor de Beaulieustraat. Nadien wordt in dezelfde fase vanaf de Beaulieustraat tot aan de Kerklaan (rijvak richting Diegem) eerst de riolering heraangelegd. Dan pas volgen de wegenwerken met de aanleg van de busbaan, vrijliggende fiets- en voetpaden en een herindeling van de rijweg.

Werken Woluwelaan (R22): fase 3

Fase 4: Riolerings- en wegenwerken op het rijvak richting Vilvoorde

Tijdens deze fase wordt de afgesloten ‘afrit 5’ afgebroken. Het fietspad wordt met een nieuwe fietslus verder doorgetrokken richting Vilvoorde.

R22 Herinrichting Woluwelaan - fase 4

Fase 5: Riolerings- en wegenwerken op het rijvak richting Vilvoorde, van aan de Viaductstraat tot voorbij de Henri Rampelbergstraat

In deze vijfde fase wordt ook eerst de riolering heraangelegd.  De verdere aanleg van de busbaan, de vrijliggende fiets- en voetpaden en de herindeling rijweg zijn dan de laatste ingrepen binnen deelproject 2 van Wegen en Verkeer op de Woluwelaan. Na afloop van deze vijfde fase, volgens de huidige timing eind 2022, zullen de verbindingen van de Woluwelaan en de Brusselse buiten- en binnenring opengesteld worden.

R22 Herinrichting Woluwelaan - fase 5